-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 24

Paskutinį vasaros savaitgalį Marijampolė pakvies į skambančius miesto parkus

Kelerius pastaruosius metus Marijampolės savivaldybė brandino idėją surengti savo miesto vardo vertą profesionalios muzikos festivalį. Įspūdingai sutvarkyti miesto parkai, aikštės ir kiemeliai leido šią idėją pradėti įgyvendinti jau šių metų vasarą.
Koncertai vyks sutvarkytuose Marijampolės parkuose
Koncertai vyks sutvarkytuose Marijampolės parkuose
Temos: 1 Marijampolė

Rugpjūčio 27 dieną Marijampolės poezijos parke prasidės pirmasis klasikinės ir džiazo muzikos vasaros festivalis „Marijampolė Music Park“. Festivalis truks iki rugpjūčio 31 dienos ir pasiūlys marijampoliečiams bei miesto svečiams keturis koncertus miesto parkuose bei kiemuose.

Festivalyje dalyvaus žymūs Lietuvos klasikinės ir džiazo muzikos atlikėjai: dainininkės Neda Malūnavičiūtė bei Rūta Švipaitė, ansambliai „4Tango“ bei „Subtilu-z“, džiazo muzikos virtuozai Arkadijus Gotesmanas, Eugenijus Kanevičius, Vytis Smolskus, Dominykas Vyšniauskas.

Originalią ir unikalią programą „Bach in India“ Marijampolė music park festivalis pasiūlys rugpjūčio 27 –tą dieną. Šį vakarą į Poezijos parką klausytojus kvies tris tūkstančius metų gyvuojantis hindustani muzikos stilius ir J.S.Bacho muzika, autentiškas muzikos intrumentas bansuri, pagamintas iš natūralaus bambuko ir klasikiniai muzikos instrumentai, muzikos stilių metamorfozė ir instrumentiniai netikėtumai.

Šio koncerto sumanytojai ir atlikėjai – tai fleitininkas Vytautas Sriubikis, violončelininkas Povilas Jacunskas, pianistas Daumantas Slipkus, tabla grojantis Rytis Kamičaitis ir pagrindinis idėjos autorius – Ernestas Jepifanovas, arba kitaip Nadaprem.

Ernestas hindustani muzikos stilių studijavo Indijoje, Delyje pas žymius Hindustani muzikos stiliaus meistrus ir yra vienintelis lietuvių specialistas, įvaldęs hindustani stilių. Šiuo metu E.Jepifanovas–Nadaprem gyvena ir kuria Vokietijoje, tad rugpjūčio 27 dienos koncertas bus unikali galimybė ne tik marijampoliečiams, bet ir visos Lietuvos melomanams išgirsti ir pamatyti autentika, improvizacijomis ir profesionalumu skambantį projektą „Bach in India“.

Į visus „Marijampolė Music Park“ koncertus klausytojai galės patekti nemokamai. Festivalį organizuoja všį „Sol artis“, rėmėjas ir partneris Marijampolės savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius