Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Per „Trimito“ koncertą su virtuozu Jamesu Morrisonu Lietuva taps džiazo pasaulio centru

„Laiko prasme tai tebus akimirka, bet tuo momentu Lietuva ir „Trimitas“ taps džiazo pasaulio centru“, – taip apie kovo 21 dienos pasirodymą su žymiuoju džiazo virtuozu iš Australijos Jamesu Morrisonu Nacionalinėje filharmonijoje sakė valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vyriausias dirigentas Ugnius Vaiginis.
Jamesas Morrisonas
Jamesas Morrisonas / "Trimito" nuotr.

„Pirmą kartą koncertuojantis Baltijos šalyse Jamesas Morrisonas pasirinko koncertą būtent su „Trimitu“. Tai rodo, kad mūsų orkestras yra gyvas!“ – džiaugėsi maestro U. Vaiginis.

Garsiausiuose pasaulio džiazo klubuose ir žymiausiuose džiazo festivaliuose grojantis Australijoje gimęs multiinstrumentalistas yra muzikavęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Dizzy Gillespie, George‘as Bensonas, Ray'us Charlesas, B.B.Kingas ir Wyntonas Marsalis. Nuo šešiolikos metų nuolat koncertuojantis muzikantas pasakojo, kad muzikos kaip savo kelio nepasirinko – muzika yra tai, ką atrandi apie save.

„Aš tiesiog žinojau, kad esu muzikantas“, – sakė J. Morrisonas.

Į Lietuvą atvyksiančio žymiojo atlikėjo muzikos klausėsi Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, JAV prezidentai George‘as H.W. Bushas ir Billas Clintonas. 1997-aisiais už indėlį į gimtosios šalies meną J.Morrisonas buvo apdovanotas Australijos ordinu, o 2000-aisiais savo kurtą kompoziciją atliko per Sidnėjaus Olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Vyriausias „Trimito“ dirigentas U. Vaiginis, pats inicijavęs bendradarbiavimą su šiuo išskirtiniu muzikantu, įsitikinęs, kad šis koncertas bus unikalus.

„Jei man prieš keletą metų kas nors būtų pasakęs, kad „Trimitas“ gros su J. Morrisonu, būčiau tik lengvai šyptelėjęs ir priėmęs tai kaip didelį pokštą“, – prisipažino dirigentas.

Paklaustas, kodėl pasirinko groti su „Trimitu“ Lietuvoje, garsusis džiazo virtuozas aiškino: „Man labai patinka šio orkestro garsas ir energija. Todėl nekantriai laukiu būsimo koncerto su „Trimitu“. Tikiuosi, kad ir Lietuvos publika ne mažiau nei aš susidomėjusi, kokių įspūdžių jai suteiks mūsų pirmas bendras pasirodymas.“

Nepaprastas „Trimito“ koncertas su legendiniu Jamesu Morrisonu – kovo 21 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Bilietus platina www.bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius