Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 30

Pianistas Andrejus Gavrilovas Kaune surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse

Laisvės šauklys, XXI amžiaus Don Kichotas, liūtas prie fortepijono – tai tik keli žodžiai apibūdinantys vieną garsiausių ir kontraversiškiausių muzikos asmenybių pasaulyje Andrejus Gavrilovas. Vytauto Didžiojo Universitetas ir Kauno filharmonija, lapkričio 6 dieną pakvies į vienintelį, Maestro koncertą Baltijos šalyse, Kauno filharmonijos didžiojoje salėje.
Pianistas Andrejus Gavrilovas
Pianistas Andrejus Gavrilovas / Asmeninio archyvo nuotr.

1974 m., būdamas vos 18, Andrejus Gavrilovas  laimi tarptautinį P.Čaikovskio konkursą po kurio prasideda svaiginanti karjera. Garsiausios pasaulio salės ir orkestrai visuose kontinentuose varžosi dėl teisės pakviesti muzikos pasaulį sudrebinusį jaunąjį pianistą. Tačiau tuometinė Sovietų Sąjungos valdžia įžvelgė pavojų vos 23 metus sulaukusio pianisto asmenyje ir 1979 m., jam besiruošiant koncertiniam turui su legendiniu Herbertu von Karajanu, KGB iniacityva pianistui buvo uždrausta išvykti iš Maskvos miesto. Sekančius penkis metus Andrejus Gavrilovas praleido namų arešto sąlygomis.

1984 m. Andrej Gavrilov pateikė „laisvo judėjimo“ prašymą Michailui Gorbačiovui. Prašymas buvo patenkintas. Taip pianistas tapo pirmuoju Sovietų Sąjungos menininku, gavusiu leidimą laisvai pasilikti Vakaruose be apkaltinimo „Tėvynės išdavimu“.  Netrukus jam buvo suteikta Vokietijos pilietybė. 1985 m., po debiutinio koncerto „New York“ Carnegie Hall salėje, „New York Times“ paskelbė Andrejus Gavrilovas iškiliausiu amžiaus menininku.

1994 m. muzikos pasaulį sudrebino žinia, jog Maestro nusprendė sustabdyti savo koncertinę veiklą. Tuo metu jis gilinosi į filosofiją ir religiją, sėmėsi naujų idėjų. Tačiau melomanų džiaugsmui 2001 m. pianistas triumfališkai grįžta į garsiausias pasaulio sales tokias kaip: Vienna Philharmonic Golden Hall, Carnegie Hall, Berlin Philharmonic Hall, Amsterdam Concertgebouw... kartu su dirigentais C. Abbado, B. Haitink, R. Muti, S. Ozawa, E. Svetlanov, S. Rattle, N. Mariner bei daugeliu kitų.

Pastarąjį dešimtmetį Maestro aktyviai kovoja su agresyvia Rusijos propagandos mašina. Prieš penkerius metus, A.Gavrilovas pradėjo rašyti savo atsiminimais paremtą knygą apie menininkų padėtį sovietų sąjungoje. Šiais metais Italijoje ir Vokietijoje rusų, vokiečių ir anglų kalbomis išleistos pirmos trilogijos dalies spausdinimas ir pardavimas Rusijoje buvo uždraustas. Knygoje Maestro atskleidžia aukštų tuometinės Sovietų Sąjungos pareigūnų veiksmus prieš menininkus ir cininšką požiūrį į žmogų bei daug kitų daugeliui dabar aukštus postus užimančių žmonių nepatogių istorijų.

Ekscentriškas menininkas pateikė vieną keisčiausių sąlygų koncerto Kaune organizatoriams – parduoti itin pigius bilietus į jo koncertą Kauno filharmonijoje, motyvuojant noru padaryti šį koncertą prieinamu visiems muzikos mylėtojams, nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių. Pastaraisiais metais Maestro itin daug dėmesio skiria labdarai, nuo 2013 m. jis yra tarptautinės organizacijos „Green Cross“, užsiimančios vaikų sveikatos, geriamojo vandens ir išsilavinimo problemų sprendimu Afrikos ir Azijos žemynuose 2014 m. didžiulio 3 mėnesius trukusio Europos turo metu Maestro šiai organizacijai paaukojo 50 procentų nuo savo honorarų.

Koncerto  Kaune metu Andrej Gavrilov pakvies Jus i kelionę po F.Chopino ir S.Prokofjevo muzikos pasaulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius