Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29

Pristatydami festivalio alų „Positivus“ atskleidžia, kiek iš tiesų kainuoja šių metų grupių pasirodymai

Šios savaitės pradžioje Rygoje „Positivus“ festivalio organizatoriai rengė specialiai festivaliui gaminamo „Positivus“ alaus degustaciją. Tai – vienas iš išskirtinių šių metų jubiliejinio „Positivus“ atributų. Ta proga kalbamės su vienu svarbiausių šio renginio organizatorių ir įkūrėjų – Girtsu Majorsu.
„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.
Girtsas Majorsas / Festivalio organizatorių nuotr.

– Ar latviai mėgsta alų?

– Žinoma! Manau, kad tai yra vienas populiariausių gėrimų Latvijoje. Pastebime tendenciją, jog eliai ir įvairūs kraftiniai alūs tampa populiarūs net ir tarp vyno gurmanų. Atgimusi elio kultūra šiandien populiarėja visame pasaulyje, ir manome, jog „Positivus“ auditorija, kuri yra išranki, tikrai pamils mūsų alų.

Aludariai, su kuriais bendradarbiaujame, yra profesionalai dar nuo sovietų laikų ir šiuo metu jie pradėjo gaminti naujos kartos alų, ką jiems sekasi daryti tikrai puikiai. Ypač džiaugiuosi dėl to, kad tai nėra tiesiog prekės ženklu pažymėtas eilinis gėrimas, o gerą skonį turintis alus.

Mes įdėjome daug pastangų, norėdami jog šis alus būtų tikrai išskirtinis. Tikimės, kad mūsų festivalio alus taps pačiu populiariausiu alumi šią vasarą!

„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.
„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.

– Alų ketinate paleisti į prekybą dar iki festivalio?

– Taip, jau šią savaitę jis pasieks parduotuves.

– Pakalbėkime šiek tiek apie būsimą festivalį. Esate vienas iš jo kūrėjų. Kokius pokyčius per šį festivalio dešimtmetį įžvelgiate? Ir ar jums patinka šie pokyčiai?

– Tai – labai sudėtingas klausimas (juokiasi). Aišku, festivalis pasikeitė nuo pirmųjų metų. Tačiau nuo pat pradžių mes šį festivalį matėme kaip renginį, skirtą melomanams, kuris, galbūt ir galėtų būti didžiausias šalyje ar net regione, tačiau mūsų tikslas niekada nebuvo orientuotis į dydį ar mastą.

Mes norėjome, jog „Positivus“ taptų savaitgalio švente, trumpomis atostogomis tiems, kurie tikrai myli muziką. Visuomet buvome tikri, kad tokį tikslą galime pasiekti, todėl visi festivalio pokyčiai, kurie vyko per visus šiuos metus, buvo nuoseklūs, nes nuo pat pradžių mes tiksliai žinojome, ko norime.

Aišku, pirmaisiais metais veikiausiai neįsivertinome, kaip sunku bus išlaikyti šį festivalį, ir kiek daug dirbti teks, norint palaikyti tą pačią aukštą reputaciją įgijome po pirmojo festivalio. Tačiau buvome tikri, kad einam teisinga kryptimi, ir dėl to aš negalėčiau pasakyti, jog festivalis pasikeitė mums nenuspėjama linkme, ar taip, kaip nes nenorėjome.

Praėjus kiekvienam festivaliui kitų metų festivaliui ruošiamės nuo nulio. Viskas, ką turime, yra reputacija, ir nieko daugiau, todėl kiekvienais metais turime dirbti taip pat sunkiai, ir tai neleidžia mums atleisti vadžių.

Mes norėjome, jog „Positivus“ taptų savaitgalio švente, trumpomis atostogomis tiems, kurie tikrai myli muziką.

Taigi, kasmet su tokiu pačiu entuziazmu, kaip ir pačiais pirmaisiais festivalio metais, kimbame į paruošiamuosius darbus ir vis dar turime aibę idėjų, ką galime įgyvendinti kitais metais, ir ką būtų galima pakeisti ateityje.

„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.
„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.

– Teko girdėti atgarsių, jog šiais metais tai bus pats brangiausias „Positivus“ festivalis visoje festivalio istorijoje. Ar tai tiesa?

– Taip. Tačiau festivalio biudžetas yra didinamas kiekvienais metais, kadangi honorarai, mokami atlikėjams, kyla visame pasaulyje, tad natūralu, kad turime didinti ir bilieto kainą, norėdami pasiūlyti tokią programą, kurios tikisi tikri muzikos mylėtojai.

Atlikėjams skirtas biudžetas šiais metais buvo padidintas faktiškai 40 proc. (t.y. 400-ais tūkst. EUR). Kitaip tariant, 1.3 mln EUR skiriame vien tik atlikėjų pasirodymams. Tai, tokiose nedidelėse Pabaltijo rinkose, yra išties didžiulė suma pinigų.

– Ar galite išduoti, kiek kainuoja didžiųjų grupių pasirodymai (nenurodant pavadinimų ar pavardžių)?

– Įprastai didžiųjų žvaigždžių (headliner'ių) neįmanoma užrezervuoti be keleto šimtų tūkst. EUR. Tiek galiu pasakyt. Tačiau šios sumos nėra didelės, jeigu lyginsimės su didžiaisiais Vakarų Europos festivaliais, kurių biudžetas, skirtas atlikėjams, būna nuo 10 mln Eur. Todėl manau, kad pagal tai, kiek pinigų mes galime skirti atlikėjams, šiuo metu galime pasiūlyti tikrai vieną geriausių line up'ų Europoje.

O atsižvelgiant į bilieto kainą, tai tikrai yra vienas pigiausių tokio dydžio festivalių, kuris vyksta pačiame intensyviausiame vasaros periode. Tačiau nepaisant tikrai didelės konkurencijos, kurią jaučiame Europos lygmeniu, suprantame, kad turime tikrai geros ir kokybiškos muzikos pasiūlą, todėl mums sekasi, kad su turimu biudžetu sugebame atsivežti pasaulinio lygio kolektyvus.

– Kokia muzikinė atmosfera tvyros šių metų „Positivus“?

– Negalėčiau teigti, jog yra kažkoks vieningas muzikinis stilius, į kurį orientuojamės. Mes stengiamės reprezentuoti šiuolaikines grupes, kurios šiuo metu yra ant bangos, ir kurių dainas galime išgirsti per radiją, ir, žinoma, pritraukti keletą vadinamųjų muzikos legendų, kurios iš esmės ir nusako, kokio tai lygio yra festivalis.

Pagal tai, kiek pinigų mes galime skirti atlikėjams, šiuo metu galime pasiūlyti tikrai vieną geriausių line up'ų Europoje.

Taip pat stengiamės atrasti ir jaunas grupes, kurios turi daug potencialo, ir kurios po 10-ies metų bus super žvaigždės, kaip, pavyzdžiui, „Twenty One Pilots“ ar „Imagine Dragons“, kurie yra turėję nedidelius pasirodymus „Positivus“. Ši dalis, matyt, yra sunkiausia – atrasti tuos talentus ir atsivežti juos į „Posityvus“, kol jie dar yra savo karjeros pradžioje.

Bet kuriuo atveju, stengiamės, kad į festivalį atvykę klausytojai pirmiausia pajustų tai, kad daugybė gerų pasirodymų vyksta vienu metu, ir kad norint pamatyti labiausiai geidžiamus, būtina atsirinkti, ir šis jausmas ir sukuria tikrą festivalio vertę.

Tiesa, jubiliejaus proga turėsime išskirtinį didžėjaus Marko Ronsono šou, ir specialiai tam šou statome sceną. Nieko panašaus ankstesniais metais dar neturėjome. Jis yra vienas iš geriausių pasaulinio garso didžėjų ir prodiuserių. Taip pat turėsime cirką iš Prancūzijos, kurio artistai atliks specialius pasirodymus nakties metus.

– Kokio dydžio lankytojų auditorijos tikitės šiais metais?

– Maksimalus kiekis žmonių, kuriuos galime priimti, yra 30 tūkt. Prieš keletą metų vieną dieną buvo pardavę maksimalų skaičių bilietų. Nežinome, kaip bus šiais metais, bet tikimės geriausio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius