Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 25

Sauliaus Sondeckio 85-mečio proga iš Vokietijos sugrįžtantis maestro sūnus surengs koncertus Lietuvoje

Vienas iškiliausių mūsų šalies dirigentų – maestro Saulius Sondeckis spalio mėnesį pažymės 85-mečio jubiliejų. Ta proga į Lietuvą iš Vokietijos sugrįžta profesoriaus sūnus, violončelistas Vytautas Sondeckis, tėčio gimtadienio išvakarėse koncertuosiantis kartu su savo žmona, sopranu Verene Andronikof ir pianistu Jurgiu Karnavičiumi.
Vytautas Sondeckis
Vytautas Sondeckis / Lietuvos muzikų sąjungos nuotr.

Spalio 11 d. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ilgus metus mūsų šalies vardą pasaulyje garsinantis dirigentas S.Sondeckis pažymės garbingą 85-mečio sukaktį. Šia gražia proga du koncertus specialiai maestro dedikuoja jo sūnus V.Sondeckis. Iš Vokietijos į gimtinę sugrįžtantis violončelistas kartu su sopranu V.Andronikofu ir pianistu J.Karnavičiumi rugsėjo 29 d. koncertuos Birštono Kurhauze, o rugsėjo 30 d. – Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Koncertų programoje – klasicizmo ir romantizmo epochų muzika. Klausytojai išgirs meistriškai atliekamus Luigi Boccherini, Ferenco Liszto, Johanneso Brahmso, Richardo Wagnerio bei Guiseppe Verdi kūrinius.

Elitinių pasaulio violončelistų gildijai muzikos kritikų priskiriamas V.Sondeckis jau daugiau nei 15 metų dirba Vokietijoje, garsiojo Hamburgo NDR simfoninio orkestro koncertmeisteriu-solistu. Daugkartinis įvairių tarptautinių konkursų laureatas yra koncertavęs žymiausiose JAV, Kanados, Japonijos, Kinijos, įvairių Europos šalių salėse, daręs įrašus „Warner“, „Universal“, EMI ir kitose prestižinėse studijose. Solinis diskas, įrašytas su Davidu Geringu ir Lietuvos kameriniu orkestru, pelnė visuotinį kritikų pripažinimą. „V.Sondeckis čia demonstruoja eleganciją, poetinį polėkį, subtilių stiliaus pojūtį – visa tai leidžia priskirti jį didžiųjų violončelininkų būriui“, – rašė „Le Monde de la Musique“.

Kartu su V.Sondeckiu į Lietuvą iš Vokietijos atvyksta ir violončelininko žmona V.Andronikof. Nors turi teisininkės išsilavinimą, aristokratiškos kilmės moteris pasuko muzikės keliu. Ji studijavo vokalą pas pripažintus šios srities meistrus Marią di Francescą Cavazzą, Carlo Bergonzi ir Jaques’ą Chuilloną, pradėjo koncertuoti su įžymiais pianistais ir greitai tapo laukiama įvairiuose Europos festivaliuose. Pastaruoju metu V.Andronikof daug koncertuoja su savo vyru V.Sondeckiu.

Kartu su šeimyniniu duetu scenoje pasirodysiantis J.Karnavičius – aktyviai koncertuojantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius. Pianistas skambina ir solo, ir su įvairiais orkestrais, bendradarbiauja su kameriniais ansambliais, yra nuolatinis savo žmonos, dainininkės Sigutės Stonytės koncertų partneris. Būdamas daugkartinis įvairių konkursų laureatas, J.Karnavičius ir pats yra išugdęs ne vieną tarptautinių žiuri įvertinimo sulaukusį atlikėją. Pastaruoju metu profesorius dažnai veda interpretacijos seminarus Lietuvoje ir užsienyje.

Rugsėjo 29 d., sekmadienį, koncertas Birštono Kurhauze prasidės 17 val., o rugsėjo 30 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius