Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Smuikininko Jono Tankevičiaus jubiliejinis koncertas su būriu bičiulių ir naujo kūrinio premjera

Spalio 19-osios vakarą Nacionalinės filharmonijos scenoje karaliaus styginiai: koncertas skirtas vieno charizmatiškiausių Lietuvos smuikininkų, Čiurlionio kvarteto primarijaus Jono Tankevičiaus reikšmingoms sukaktims – 50-mečiui ir kūrybinės veiklos 30-mečiui.
Smuikininkas Jonas Tankevičius
Smuikininkas Jonas Tankevičius / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.
Temos: 1 Premjera

Šventiškame vakare solenizantą išgirsime grojant su kolegomis ir šeimos nariais. Dalyvaus Čiurlionio kvartetas, Lietuvos kamerinis orkestras, Vida Tankevičienė ir Simas Tankevičius (smuikai), Jurgis Juozapaitis (altas), Ignė Pikalavičiūtė (violončelė), dirigentas Robertas Šervenikas. Koncerto pradžia – 19 val.

Toks gausus jubiliato bičiulių būrys scenoje – gyvas nuoširdžios partnerystės įrodymas. Su visais vienaip ar kitaip keliauta tuo pačiu – ištikimybės muzikai keliu.

Jubiliatas dešimtmetį dirbo prof. Sauliaus Sondeckio vadovaujamame Lietuvos kameriniame orkestre, su šiuo kolektyvu kaip solistas pasirodė festivalyje „Dekabrskije večera“ Maskvoje, koncertavo Japonijoje ir Suomijoje.

Jau beveik dvidešimt metų J.Tankevičius yra Čiurlionio kvarteto primarijus (nuo 1992), su šiuo ansambliu pagrojęs daugiau kaip 1500 koncertų. Jis yra nuolatinis Lietuvos ir Europos šalių prestižinių kamerinės muzikos festivalių dalyvis, garsinęs Lietuvos atlikėjų meną 30-yje pasaulio šalių, grojęs garsiose salėse su pasaulio įžymybėmis. Su kvartetu reprezentavo mūsų šalį kultūrinėse programose LR Prezidento V. Adamkaus valstybinių vizitų Prancūzijoje, Italijoje, Vengrijoje, Čekijoje ir Kinijoje metu. 2008 m. dalyvavo kultūrinėje programoje Azerbaidžane ir Turkmėnistane, Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui skirtuose koncertuose JAV (Bostone, Niujorke, Čikagoje), EXPO-2005 parodoje Japonijoje, Nagojos mieste.

J.Tankevičius yra kelių tarptautinių konkursų laureatas. Jis – ne tik puikus solistas, dažnai rengiantis koncertines programas, bet ir įvairių kamerinių ansamblių dalyvis; taip pat pedagogas, nuo 1993 m. dirbantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Styginių instrumentų katedroje, docentas. Smuikininkas dažnai kviečiamas į jaunųjų atlikėjų konkursų žiuri, aktyviai dalyvauja visuomeninėje, ypač labdaros, veikloje.

J.Tankevičiaus šeima – taip pat muzikai: žmona Vida ir sūnus Simas – smuikininkai, abu griežia Lietuvos kameriniame orkestre. Bičiuliškame jubiliejiniame koncerte skambės chrestomatiniai styginių repertuaro kūriniai – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Styginių kvartetas c-moll, Felixo Mendelssohno-Bartholdy Styginių oktetas Es-dur bei Edwardo Elgaro Introdukcija ir Allegro styginių kvartetui ir styginių orkestrui.

Klausytojų laukia ir intriguojanti premjera! Nuskambės vienos žymiausių nūdienos lietuvių kompozitorių Justės Janulytės naujas kūrinys – „Švytuoklės“ styginių kvartetui ir styginių orkestrui. Kūrinį autorė dedikavo jo iniciatoriui maestro Jonui Tankevičiui bei Čiurlionio styginių kvartetui, subtiliai pažymint ir M. K. Čiurlionio metus (konstrukcinis „Švytuoklių“ gestas primena įžanginį simfoninės poemos „Miške“ motyvą –  žemo ir aukšto akordų „švytavimą“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius