Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 15

Šv.Kotrynos bažnyčioje Merūnas Vitulskis leis mėgautis operos meistrų kūriniais

Antradienį, spalio 16-ąją, muzikos gurmanų laukia ypatinga dovana – Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertuos sparčiai tarptautinės operos solisto karjeros laiptais kopiantis, nepaprasto grožio balso savininkas – tenoras Merūnas Vitulskis. Jam pritars Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas Donatas Katkus.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Kristupo vasaros festivalio nuotr.

Dainininkas nepalieka abejingų ne tik Lietuvoje: Ispanijoje (Bilbao) Merūnas paruošė Alfredo vaidmenį G.Verdi operoje „Traviata“, o garsiausių pasaulio atlikėjų pasirodymais išlepinta Vienos publika gėrėsis juo Rudolfo vaidmenyje G. Puccini operoje „Bohema“. Pernai artistas sėkmingai padainavo dešimtyje G. Donizetti operos „Ana Bolein“ spektaklių Sankt Morico festivalyje Šveicarijoje (įkūnijo lordą Persį), na, o šiuo metu intensyviai ruošia partijas klestintiems Graco, Magdeburgo, Niujorko operų teatrams.

Nors jaunojo tenoro tvarkaraštis užpildytas iki pat 2015-ųjų, noras tobulėti niekur nedingo – M. Vitulskis ruošiasi pasaulio operos dainininkų konkursui „Operalia“, kurį globoja legendinis Placido Domingo. Paklaustas, kaip viską suspėja, atlikėjas atsako: „Veiklos turiu labai daug. Bet kuo daugiau darbų užsikrauni, tuo daugiau padarai“. Būtent dėl tokio požiūrio prabanga gėrėtis Merūno balsu turi ne tik didžiųjų pasaulio operos teatrų, bet ir mūsų šalies publika.

„Opera nuo seno mane traukia, – prisipažįsta Merūnas. – Žinojau, kad mano ateitis bus susijusi su ja. Visada šalia populiariosios muzikos dainavau ir akademinę. Dabar, galima sakyti, grįžau prie savo senojo amplua“. Tad neatsitiktinai ir spalio 16-ąją skambės didžiųjų operos meistrų – G. Donizetti, G. Verdi, P. Čaikovskio ir kt. kūriniai. Solistas nuoširdžiai džiaugiasi, kad koncerto metu scena dalinsis su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, vadovaujamu Donato Katkaus. Pasak jo, tai – ypatingai profesionalus, lankstus, virtuoziškas kolektyvas, su kuriuo jis bendradarbiauja jau šešerius metus.

Taigi, nepraleiskite progos apsilankyti koncerte, kuriame solistas, pakerėtas operos, ir orkestras, visuomet sukuriantis šviesią, pakilią atmosferą, dovanos jaudinančią ir gražią muzikinę patirtį.

Merūno Vitulskio (tenoras) ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, diriguojamo Donato Katkaus koncertas „Merūnas: operos pakerėtas“ vyks spalio 16 dieną, 19 valandą, Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius