Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 18

Šv. Kristoforo orkestras Šv. Kotrynos bažnyčioje pristato naująją operos dainininkų kartą koncerte „Nauji Balsai“

Šv. Kotrynos bažnyčioje sausio 24 dieną Lietuvos jaunuosius operos dainininkus subursiantis Gala koncertas – tai finalinis Baltijos kamerinio operos teatro edukacinio projekto „Vilniaus operos studija 2012“ renginys, kuriuo operos mylėtojų publikai bus pristatyta nauja, išskirtinių balsų ir spalvingų asmenybių operos atlikėjų karta, atliksianti savo mėgstamiausias arijas kartu su šv. Kristoforo kameriniu orkestru bei dirigentu Donatu Katkumi.
Koncerto „Nauji Balsai“ vokalistai
Koncerto „Nauji Balsai“ vokalistai / Organizatorių nuotr.

Pasak maestro, – „Lietuvoje nuolat išauga naujos kartos puikių dainininkų, o kiek daug jų net nesugrįžę į Lietuvą, dainuoja įvairiausiuose operų teatruose. Tai, kad neturime sistemos pritraukti tuos žmones Lietuvon, aktyviai kelti jaunų dainininkių lygį, padėti jų karjerai -tai jau ne dainininkų kaltė“. Edukacinio projekto sumanytojas ir organizatorius dainininkas bei kompozitorius Jonas Sakalauskas teigia, jog edukacinis projektas „Vilniaus operos studijos 2012“ būtent ir sieks suburti jaunus dainininkus, kurti su jais alternatyvius, kamerinius spektaklius, netikėtus koncertus, ieškos naujų išraiškos priemonių šiame konservatyviame žanre bei padės dainininkams dar neįsitvirtinusiems operos pasaulyje tobulėti Lietuvoje.

„Aš noriu, kad pas mus į Lietuvą atvažiuotų geriausi pedagogai, prodiuseriai, kad mes taip pat, kaip mūsų kaimynė Latvija, galėtume bent šiek tiek būti kontakte su Europa, o ne tiesiog maža atskira respublika su savo dainininkais, ne visada mokomais pagal dabartinius profesinius Europos standartus ir savo pastatymais, ne visada kvėpuojančiomis naujausiomis tendencijomis“.

„Vilniaus operos studija 2012“ – tai operos dainininkų tobulinimosi studijos dramos, šokio ir dainavimo srityse, kurios vyko 2012 m. rugsėjo-gruodžio mėnesiais Vilniuje. Projekte dalyvavo operos dainininkai, kurių kiekvieno  muzikinė patirtis skirtinga, kiekvienas jų turi savo sėkmės receptą, tačiau visus juos vienijantis bruožas – meilė operai, profesionalumas, charizma bei nuoširdus atsidavimas klausytojams, tai, – Julija Karaliūnaitė (sopranas), Viktoras Gerasimovas (sopraninas), Algirdas Bagdonavičius (kontratenoras), Tomas Pavilionis (tenoras), Jonas Sakalauskas (baritonas), Vytautas Vepštas (baritonas), Raimundas Juzuitis (bosas). Su solistais dirbo „Vilniaus operos studijos 2012“ dirigentas Alessandro Pagliazzi (Italija), dirigentas Vytautas Lukočius, režisierius Gediminas Šeduikis choreografė Jekaterina Daineko (Lietuva), aktorius Vytautas Kaniušonis bei dainavimo profesoriai: Barbro Marklund-Petersone (Norvegija), Buddug Verona James (Didžioji Britanija) ir Vladimiras Prudnikovas (Lietuva).

Koncerte skambės A.Vivaldi, G.F.Handel, G.Rossini, W.A.Mozart, G.Donizetti ir kitų kompozitorių kūriniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius