Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 05

Vargonų virtuozas Gedyminas Grubba koncertuos Šv. Jonų bažnyčioje

Sekmadienį, rugpjūčio 7 d., koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ kviečia į vieno garsiausių jaunosios kartos lenkų vargonininko Gedymino Grubbos koncertą Lietuvoje.
Gedyminas Grubba – vienas garsiausių jaunosios kartos lenkų vargonininkų.
Gedyminas Grubba – vienas garsiausių jaunosios kartos lenkų vargonininkų. / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Vargonai

Vargonininkas, kompozitorius ir dirigentas G.Grubba baigė Stanisławo Moniuszko Muzikos akademija Gdanske. Dalyvavo įvairiuose vargonų interpretacijos ir improvizacijos meistriškumo kursuose Lenkijoje bei kitose šalyse. Vargonininkas yra daugelio vargonų ir kompozicijos konkursų laureatas.

G.Grubba, per metus pagrodamas apie 40 rečitalių, kaip solistas, kamerinis atlikėjas, kompozitorius ir dirigentas jau yra surengęs daugiau kaip 500 koncertų Europoje, o taip pat Singapūre, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. 1999 m. vargonininkas inicijavo prestižinį Tarptautinį vargonų festivalį Pelplino katedroje ir yra jo meno vadovas.

Už aktyvią kultūrinę veiklą 2009 G.Grubba buvo apdovanotas prestižiniu „Mestwin“ apdovanojimu, o 2011 m. – medaliu už nuopelnus Pelplino miestui. Nuo 2003 m. jis yra fondo, skirto populiarinti Gabrielio Faure meną Gdanske pirmininkas. Vargonininkas yra įrašęs 13 solinių kompaktinių.

2011 m. G.Grubbos kūrinys „Santo Subito!“, skirtas Jono Pauliaus II beatifikacijai, buvo transliuotas Lenkijos radijo, o šio kūrinio kompaktinė plokštelė su natomis buvo nusiųsta Vatikanui. Nuo 1996 m. vargonininkas yra visame pasaulyje garsių vargonų Oliwos katedroje demonstratorius. Daugelį metų dirbęs įvairiose Gdansko srities bažnyčiose, šiuo metu jis yra Gailestingojo Dievo bažnyčios Gdanske vargonininkas.

Koncerto programa

Koncerte Vilniuje skambės Dietericho Buxtehudės (1637-1707) Passacaglia d-moll, BuxWV 161 ir Praeludium fis-moll, BuxWV 146, Georgo Böhmo (1661-1733) Partita „Christe, der du bist Tag und Licht“, Johanno Sebastiano Bacho (1685-1750) Choralas „Wenn wir in höchsten Nöten sein“, BWV 641, Preliudas ir fuga h-moll, BWV 544, Fantazija G-dur, BWV 572 ir Georgo Friedricho Hendelio (1685-1759) Šebos Karalienės atvykimas.

Šis renginys priklauso VU Kultūros centro organizuojamiems koncertams „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir siūlo pažiūrėti nemokamą vaizdo ekskursiją „VU Šv. Jonų bažnyčios vargonai“

DĖMESIO: Gedymino Grubbos koncertas Šv. Jonų bažnyčioje prasidės sekmadienį, rugpjūčio 7 d., 18 val. Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 15 Lt; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 10 Lt. 

VIDEO: 11.07.08: MuSe 2008 - Gedymin Grubba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius