Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 12

Vilniaus rotušėje – šventinis „Trimito“ ir jaunųjų dainininkų koncertas

Muzikų sąjungos tęstinis projektas „Mes ateinam!“ birželio 20 d., trečiadienį, 18 val. Vilniaus Rotušėje kartu su Valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis) pristatys Vilniaus kolegijos Menų fakulteto Eglės ir Vytauto Juozapaičių dainavimo klasių pramoginio scenos meno absolventus, kurie buvo ruošiami kaip miuziklų artistai.
Renginio akimirka
"Trimito" koncertas / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Tai yra universalūs aktoriai, turintys klasikinio ir džiazinio dainavimo pagrindus – Milda Balakina, Rasa Sadauskaitė, Laura Rakauskaitė, Živilė Rastauskaitė, Rokas Buzelis, Šarūnas Navickas ir Artūras Dubaka. Skambės populiarioji klasika, tačiau ji prabils naujai, nes su pučiamųjų instrumentų orkestru šie jaunieji aktoriai dainuos pirmą kartą. Po savaitės jie gaus profesinio bakalauro diplomus, tačiau šis koncertas nėra egzaminas, bet gera proga leisti Vilniaus miuziklo žanro mėgėjams susipažinti su jaunaisiais talentais.

Paklausus V.Juozapaičio, ar nebaisu buvusius studentus leisti dainuoti kartu su „garsiu“ t.y. garsiai grojančiu orkestru „Trimitas“, šis tikino, kad šis orkestras pakeitė jo nuomonę apie pučiamųjų muziką.  

„Per „Trimito“ koncertą kartu su garsiausiu pasaulio eufonininku Stevenu Mead‘u išgirdau tai, ko dar nebuvau girdėjęs per visą savo muzikinį gyvenimą. Matai, jog groja pučiamieji, tačiau girdi skambant styginių grupę. „Trimitas“ – universalus orkestras, galintis groti įvairiausią muziką ir moka puikiai akompanuoti. Sakoma, kad blogų orkestrų nebūna, būna blogi dirigentai, nevykusios instrumentuotės ir nepatogios tonacijos. Šiuo atveju „Trimito“ vyriausias dirigentas Ugnius Vaiginis sėkmingai veda orkestrą naujais keliais ir nebijo kūrybinių ieškojimų. Teko su šiuo orkestru koncertuoti ne vieną kartą, todėl tikrai malonu, kad orkestro vadovas sutiko bendradarbiauti su jaunaisiais atlikėjais“, – džiaugėsi V.Juozapaitis.

Koncerto metu žiūrovai galės įvertinti naujus atlikėjus, nes tai nėra televizijų ekranuose jau pabodę veidai, jų kelias į šlovę ne per šou programas, tačiau per kūrybinį darbą. Pabaigus aukštosios mokyklos mokslą, paprastų gatvės vaikų požiūris į meno pasaulį keičiasi, o galimybė koncertuoti kartu su „Trimito“ pučiamųjų orkestru jiems bus tarsi kilstelėjimas į naujas menines aukštumas.

Žiūrovai, apsilankę koncerte „Mes ateinam!“, turės progą pamatyti mažą stebuklą – žengiamą pirmą jaunųjų atlikėjų žingsnį profesionalaus muzikinio meno laiptais. Koncerto metu skambės Harry Warren'o, Larra Fabian, Jule Styne, George Bizet, Ator Piazzolla, Gioacchino Rossini, Leonard Bernstein ir kt. kompozitorių populiariausi kūriniai. Koncerto vedėjas prof. Vytautas Juozapaitis. Bilietus platina tiketa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius