Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

„Vilnius Mama Jazz“ scenoje – rytojaus džiazo balsas – Marius Nesetas

„Vilnius Mama Jazz“ scenoje skamba rytojaus džiazo balsai. Vienas jų – saksofonininkas Marius Nesetas, kurį išgirsime Lietuvos nacionaliniame dramos teatre lapkričio 21 d. Vienu ryškiausių jaunųjų Europos džiazo muzikantų laikomo norvego albumai vienas po kito skina aukščiausius kritikų įvertinimus. 
Marius Nesetas
Marius Nesetas / Organizatorių nuotr.

Pristatyti naujausio abumo „Pinball“ į Vilnių atvykstantis muzikantas jau dabar yra lyginamas su tokiomis džiazo garsenybėmis kaip Michaelas Breckeris ir Chrisas Potteris. Norvego albumą „The Guardian“ įvertino penkiomis žvaigždutėmis. Populiarus prancūzų žurnalas „Les Inrocks“ jį įtraukė į dešimties šiuolaikinių džiazo albumų, kuriuos būtina išgirsti kiekvienam, sąrašą.

„Albumas gimė 2014 metų žiemą atokiame kotedže Norvegijos kalnuose. Pinball (liet. kiniškas biliardas) atspindi, kokį kelią pasirenkame muzikoje – sudėtingą ar lengvą. Kiekviename kūrinyje yra įsimintina melodija, tuo „Pinball“ skiriasi nuo kitų mano albumų“, – pasakoja Marius Nesetas.

Autoritetingasis džiazo metraštis „Downbeat“ neseniai rašė apie Marių: „Vienas stipriausių ir originaliausių balsų saksofono scenoje. Jis tobulina savo darbą kaip galingas muzikantas ir mąstytojas“. Dėl savo kūrybingumo ir savito požiūrio jis lyginamas net su pasauline džiazo legenda Janu Garbareku.

Tokie įspūdingi vertinimai šį „Vilnius Mama Jazz“ svečią lydi jau penkerius metus, nors muzikos specialistų dėmesį jis atkreipė kur kas anksčiau. Bergeno mieste, muzikos mokytojų šeimoje gimęs Marius groti pradėjo penkerių – iš pradžių būgnais ir pianinu, prieš atrasdamas tikrąją savo meilę – saksofoną.

Tarp M.Neseto mokytojų Kopenhagos Ritmo konservatorijoje – britų džiazo žvaigždė Django Batesas. Šis greitai pastebėjo jaunuolio talentą, Marius buvo pakviestas su mokytoju pasirodyti jo 50-ojo gimtadienio koncerte Londone, taip pat – su Django grupe „Human Chain“ groti legendiniame „Ronnie Scotto“ klube.

Dar studijų metais Marius išleido ir pirmąjį savo albumą „Suite For The Seven Mountains“. Tačiau tikrojo karjeros proveržio Marius sulaukė 2011-aisiais – albumu „Golden Xplosion“, kurį įrašyti padėjo ir D.Batesas. Intriguojantis įrašas atkreipė Vakarų Europos džiazo gerbėjų dėmesį. Ore sklandė pojūtis, kad prieš akis – nauja Europos džiazo sensacija.

Tarp jaunosios kartos menininkų, kuriančių džiazo ateitį, M.Nesetas – vienas ryškiausių šios muzikos ugnies kurstytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius