Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 08 /20:22

Violeta Urmanavičiūtė-Urmana gimtojoje Marijampolėje surengė išskirtinį koncertą

Garsiausiose pasaulio scenose dainuojanti operos primadona Violeta Urmanavičiūtė-Urmana šeštadienio vakarą savo balso skambesiu leido mėgautis gimtojo miesto gerbėjams. Sausakimšoje vos 700 klausytojų talpinančioje Marijampolės kultūros centro scenoje solistė koncertavo kartu su vyru Alfredo Nigro bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniu orkestru.
Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas Marijampolėje
Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas Marijampolėje / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Kai dainuoju namuose, atsakomybė tik padidėja, bet kartu žinau, kad galbūt man atleis, jei kas bus ne taip. Dainuodama čia, galiu matyti savo beveik verkiančią mamą, stebėti žmones, kuriuos pažįstu, todėl turiu saugotis, kad dėmesys nepabėgtų“, – yra prisipažinusi garsioji operos solistė.

Paskutinį kartą savo kraštiečiams V.Urmanavičiūtė-Urmana koncertavo prieš daugiau nei penkerius metus, kai jai buvo suteiktas Marijampolės garbės pilietės vardas.

„Dėl koncertų Lietuvoje man nėra sunku apsispręsti – jaučiu begalinį žmonių entuziazmą“, – prieš dvejus metus tikino operos dainininkė.

Tačiau dėl įtempto solistės darbų grafiko, kuris suplanuotas keleriems metams į priekį, šio koncerto, kuris vadinamas dovana Marijampolei, gimtojo miesto klausytojai turėjo ilgokai palaukti ir toli gražu ne visi norintys į jį pateko. Kaip kompensacija gerbėjams koncerto organizatoriai visiems norintiems suteikė galimybę koncertą tiesiogiai stebėti per Marijampolės televiziją. Specialų įrašą visos Lietuvos žiūrovams parengs ir Lietuvos televiziją.

Garsiausių G.Verdi, G.Donizetti, G.Puccini, W.A.Mozarto operų arijas savo gimtojo miesto scenoje V.Urmanavičiūtė-Urmana atliko kartu su vyru, Italijos tenoru A.Nigro.

„Kai dvi asmenybės yra vienodo svorio – nėra pavydo ar konkurencijos minčių, todėl kartu dirbant ir gyvenant nekyla jokių sunkumų, – yra atviravęs italų dainininkas, paklaustas apie bendrą gyvenimą tiek scenoje, tiek ir nulipus nuo jos. – Malonu kartu dirbti, bet ne mažiau malonu grįžti namo ir gyventi su karaliene – moterimi, kurią myliu.“

A.Nigro Marijampolėje, kur gyvena jo mylimos žmonos tėvai, lankėsi jau ne kartą, nes visada mielai lydi savo gyvenimo partnerę.

„Karjera ar pinigai laimės nesukuria – taip, aš realizavau savo svajones, bet labiausiai esu laiminga, nes Alfredo yra šalia manęs, mes galime vienas kitą paremti ne tik gyvenime, bet ir vokaline ar artistine prasme“, – yra prisipažinusi V.Urmanavičiūtė-Urmana.

Jos ir mylimo vyro atliekamų arijų su žmona Alma klausėsi Valdas Adamkus.

Primadona savo koncertą baigė dainuodama lietuviškai kartu su savo vyru. Jie atliko kompozitoriaus Juozo Gruodžio  dainą „Ulijona“. Publika juos labai šiltai sutiko. V.Urmanavičiūtė-Uramana ją šiltai sutikusiai publikai padovanojo tris neplanuotus kūrinius. Šį koncertą Marijampolei dovanojo įmonė „Arvi“ ir jos vadovas Vidmantas Kučinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius