-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

„Voivod“ kariuomenės palyda: „Stormgrey“ – nauja užgrūdintų metalistų gvardija

Artėja gegužės 17 d., kada Vilniuje pasirodys legendinė Kanados metalo grupė „Voivod“. Groti vienoje scenoje su kanadiečiais teko garbė trims lietuvių grupėms. Anksčiau pristatėme thrash metalo atlikėjus iš Alytaus „Porfiria“ ir rokerius iš Kauno „Mountainside“. Pažintį su lietuvių grupėmis, kurios sudarys „Voivod“ kariuomenės palydą, baigiame vilniečių „Stormgrey“ pristatymu.
„Stormgrey“
„Stormgrey“. / „RELAX Live“ nuotr.

Grupė „Stormgrey“, savo skambesyje derinanti thrash ir death metalo kanonus, susirinko tik 2011-ųjų vasarį. Nors tai dar visai jauna komanda, jos nariai Lietuvos metalo scenoje turi ilgametę patirtį, o jų kompetencija neabejotina. Grupę subūrė gitaristas ir dainų kūrėjas Arūnas (kolegų vadinamas „Majonezu-Rūsčiuoju“), grojantis jau dvidešimt metų. Iš Lietuvos išvykus vokalistui Donatui, sustojo jų bendro projekto „Alcordewar“ veikla, todėl pradėta ieškoti naujo muzikinio polėkio ir rinkti senų scenos bendrininkų komandą.

2010-ųjų pabaigoje Arūnas su būgnininku Viktoru „Vikciaku“ surado trūkstamas komandinio darbo grandis: gitaristą Raimondą „Raimą“, turintį grojimo stažą nuo 1989 metų, ne mažiau patyrusį bosistą Liudą „Liudelą“ ir vokalistą Lauryną „Laurį“, kurio balsas gerai pažįstamas nuo kultinės grupės „Necropsy“ (vėliau „Dissection“) egzistavimo laikų. Visi šie muzikantai buvo ir kitų žymiausių Lietuvos metalo muzikos scenos atstovų gretose.

Nė vienas iš „Stormgrey“ narių nesitiki pragyventi iš muzikos, kaip ir kiti metalo muzikos atlikėjai Lietuvoje. Bet ilgiau negalėdami pakęsti nesiliaujančio abejotinos vertės populiariosios muzikos skverbimosi į jaunosios kartos protus, o taip pat protestuodami prieš kai kurias keistas šiuolaikinio metalo metamorfozes, visko matę muzikantai nutarė suburti senąsias metalo muzikos tradicijas puoselėjantį projektą, kuris galėtų pakoreguoti jaunimo estetinį skonį. Ši idėja neatsirado šiaip sau, nes visi „Stormgrey“ nariai patys kūrė sunkiąją muziką nuo pat death metalo atsiradimo Lietuvoje laikų, dar 1990 metais.

Keletas nerealizuotų Arūno kūrinių iš „Alcordewar“ laikų tapo „Stormgrey“ naujos programos pagrindu. O pradėjus kartu repetuoti, buvo sukurta ir daugiau kompozicijų. Taigi naujoji komanda pakviesta groti „Brutal Madness 2011“ festivalyje, vykusiame kovo 25 d. Vilniuje. Nors po ilgos pertraukos pasirodant scenoje, drebėjo net ir patyrusių muzikantų rankos, o taip pat trūko susigrojimo, senoji gvardija parodė, kad tebeturi ne tik jėgų, bet ir „šarmo“. „Stormgrey“ kolektyvui dar viskas prieš akis. Muzikantai nebeturi jaunatviškų ambicijų ir nelinkę rizikuoti muzikos skambesiu, tačiau brandus noras vėl groti mėgstamą muziką veda grupę pirmyn.

Techniškai sudėtingų metalo muzikos formų gaivinimas visada bus avangardinis muzikos variklis, reikalaujantis instrumentų valdymo miklumo, ištvermės ir sportinės sėkmės, o taip pat kompozicinio kūrybos ribų išmanymo. „Stormgrey“ kūriniai ne tik dvelkia senosiomis tradicijomis, bet grupė ruošia naują gerą energetinį užtaisą, skirtą alternatyvios idėjos kovai prieš primityvią muzikinę mąstyseną. Toks užtaisas ir pastovūs kūrybiniai ieškojimai visada buvo ir kanadiečių „Voivod“ sėkmingos veiklos pagrindas, todėl šių dviejų grupių susitikimas vienoje scenoje gegužės 17 d. Vilniuje žada stiprų ir užtikrintą sunkiosios muzikos smūgį.

VIDEO: STORMGREY- My Flexible Enemy (VILNIUS club PROPAGANDA 2011.03.25.)-6
VIDEO: STORMGREY- Airman's Dream (VILNIUS club PROPAGANDA 2011.03.25.)-7

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius