Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių keisčiausių pasaulio festivalių (N-18)

Ko tik nepadarysime dėl pramogų! Vieni vejasi nuo kalno riedantį sūrį, kiti – šokinėja per kūdikius, treti – degustuoja gyvulių sėklides... Siūlome pažvelgti į keisčiausių (ir labiausiai šokiruojančių) pasaulio festivalių – paradų dešimtuką.
„Baby Jumping Festival“ („El Salto del Colacho“) / Festivalio organizatorių nuotr
„Baby Jumping Festival“ („El Salto del Colacho“) / Festivalio organizatorių nuotr

„Kanamara Matsuri“

Kasmet Japonijoje esančiame Kavasakio mieste yra organizuojamas „The Shinto Kanamara Matsuri“ festivalis, kurio pagrindinis atributas – įvairiomis iliustracijomis ir dekoracijomis vaizduojamas penis.

Pasak legendos, aštriadantis demonas (orig. Vagina dentata) pasislėpė jaunos moters vaginoje ir iškastravo du jaunus vyrus jų vestuvių naktį. Po šio nutikimo jaunoji moteris kreipėsi į kalvį, kuris modeliavo geležinius penius, prašydama išmušti šiam demonui dantis.

Pagrindinis festivalio veiksmas yra sutelktas apie vietinę penio „šventyklą“, kažkada buvusią labai populiarią tarp prostitučių, besimeldžiančių už apsaugą nuo seksualiai užkrečiamų ligų. Teigiama, jog dieviškoji globa taip pat saugo biznio nuosavybę, užtikrina nekomplikuotą gimdymą bei palaimingą gyvenimą santuokoje.

„Kanamara Matsuri“ / „Famous Hostels“ archyvo nuotr.
„Kanamara Matsuri“ / „Famous Hostels“ archyvo nuotr.

Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake

„Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake“ yra kasmetinė sūrio ridenimo šventė, organizuojama netoli Glosteršyro grafystės esančiame Brokverto kaime. Tradiciškai ši šventė buvo organizuojama vietinių kaimo gyventojų, tačiau pastaruoju metu prie šios šventės pasijungia vis daugiau žmonių iš įvairių pasaulio šalių.

Kaip vyksta sūrio ridenimo varžybos? Nuo pat kalvos viršūnės yra paleidžiamas riedėti apskritas „Double Gloucester“ sūris, ir varžovai lenktyniauja, bėgdami kalva žemyn paskui jį. Pirmajam, kuris pasiekia finišo liniją kalvos apačioje, atitenka pagrindinis prizas – pavytasis sūris.

VIDEO: Gloucestershire Cheese Rolling 2009

Hadaka Matsuri

„Hadaka Matsuri“ – Japonijoje vykstantis festivalis, kurio metu dalyviai dėvi minimalų drabužių kiekį (kartais būna net ir visiškai nuogi). Kasmet į šį renginį susirenka daugiau nei 9000 vyrų, pasidabinusių japoniška strėnjuostė. Festivalis vyksta daugybėje Japonijos vietų, dažniausiai žiemos arba vasaros sezono metu.

Pagrindinis festivalio renginys – vidurnaktį vykstantis „Laimingųjų lazdelių“ gaudymas. Šintoistų dvasininkas meta porą ypatingųjų lazdelių miniai vyrų, kol vienintelis laimingasis sugriebia jas savo rankomis.

Pasak tradicijos, jeigu laimėtojas įdeda „Laimingąsias lazdeles“ į medinę dėžę su ryžiais, jį lydės laimė visus ateinančius metus. 

„Hadaka Matsuri“ / „SLIM Enterprises“ archyvo nuotr.
„Hadaka Matsuri“ / „SLIM Enterprises“ archyvo nuotr.

Monkey Buffet Festival

Šis festivalis yra švenčiamas kasmet Tailande, siekiant paremti turizmą. Tai – švediškas stalas (bufetas) beždžionėms. Nors makakų populiacija Lopburi yra tokia didelė, kad šios populiacijos atstovus būtų galima palaikyti kenkėjais bet kokioje kitoje pasaulio dalyje, tačiau šiame mieste jos ypatingai gerbiamos.

Vietiniai gyventojai tiki, jog ši beždžionių gentis atneša sėkmę, todėl joms leista laisvai klajoti tarp žmonių. Siekiant pagerbti šias „sėkmės“ beždžiones, festivalio metu joms patiekiama apie 2000 kilogramų vaisių, daržovių bei kitų makakų mėgiamų maisto produktų.

„Monkey Buffet Festival“ / „BUMS on BEDS“ archyvo nuotr.
„Monkey Buffet Festival“ / „BUMS on BEDS“ archyvo nuotr.

Cat Food Festival

„The Cat Food Festival“ yra kasmet organizuojamas pietinėje Limos dalyje, Kanjètėje rugsėjo mėnesį. Festivalio metu paaukojama apie 50 kačių, iš jų mėsos yra ruošiami įvairūs mėsos patiekalai (pavyzdžiui, šnicelis). Manoma, jog kačių mėsa yra ne tik afrodiziakas, bet ir apsauga nuo bronchų ligų.

Baby Jumping Festival“ / „El Salto del Colacho

Tai – neginčytinai vienas keisčiausių kasmetinių Ispanijos festivalių, rengiamas Burgoso provincijoje nuo 1621 metų. Pagrindinio renginio veiksmo metu, žinomu kaip „Velnio šokis“ (orig. El Colacho), vyrai, apsirengę velnių kostiumais, šokinėja per kūdikius, gimusius per praėjusius 12 mėnesių, gulinčius ant matracų gatvėje.

Festivalis tarptautiniu mastu buvo įvertinas kaip vienas pavojingiausių festivalių pasaulyje. Nors šio festivalio ištakos ir nėra žinomos, bet visuotinai sakoma, jog „Velnio šokis“ apvalo kūdikius nuo prigimtinės nuodėmes, užtikrina jiems saugų gyvenimo kelią bei gina nuo ligų ir piktųjų dvasių.

Festival of the Horns“ / „Festa del Cornuto“

Ar Jūsų žmona/mergina yra kada nors Jus išdavusi? Jeigu taip, šis festivalis galėtų pritraukti Jūsų susidomėjimą. Kasmetinis Rocca Canterano gyvenvietėje, Lacijaus regione (netoli Romos) švenčiamas „Ragų festivals“ (origin. Festa del Cornuto) pagerbia bei palaiko mylimųjų apgautus vyrus.

Kodėl „Ragų festivalis“? Italų kultūroje ragai reprezentuoja vyrą, kuris buvo išduotas. Teigiama, jog išdavystės susiejimas su ragais atkeliavo iš Romos imperijos laikų. Dauguma kareivių išvykdami į karą palikdavo namus ilgam laikotarpiui.

Sugrįžę namo kareiviai būdavo apdovanojami pora ragų. Deja, „dovanų“ tuo pačiu gaudavo ir kitą „staigmena“: mylimos moters neištikimybę. Taip terminas „raguotas“ buvo pradėtas sieti su vyru, kuris buvo išduotas.

Festivalio metu vyrai, su kuriais jų antrosios pusės pasielgė negarbingai, marširuoja gatvėmis, daužydami mylimųjų dovanotus daiktus ir taip išliedami savo širdgėlą.

Pamplona Bull Run

Bulių bėgimas – „San Fermin“ fiestos, kasmet liepos mėnesį vykstančios Pamplonos mieste, dalis. Grupė agresyvių bulių paleidžiami bėgti 800 metrų distanciją miesto gatvėmis. Priekyje jų bėgantys vyrai siekia, jog pusės tonos sveriantis bulius jų nepasivytų ir nepargriautų ant žemės.

Bulių bėgimo varžybos pradėtos 1910 metais. Per šį laikotarpį priskaičiuota apie 300 sužeistų ir 15 mirtinai sužalotų žmonių. 

VIDEO: Horror Crush in Pamplona Bull Run 2013 - 23 Injured

Roswell UFO Festival

Rosvelio mieste (JAV) 1947 metais įvykusį incidentą vis dar gaubia paslapčių šydas. Didžiulis šurmulys tų metų vasarą kilo po to, kai miesto karinis aerodromas pranešė apie rastą sudužusį skraidantį diską. Šis įvykis žaibiškai išplatino kalbas apie ateivių nusileidimą į žemę.

Tačiau kitą dieną pirminis pranešimas buvo pakeistas kitu. Buvo teigiama, jog įvykio vietoje iš tiesų rastas oro balionas. Tai išprovokavo viešą diskusiją: dauguma žmonių buvo įsitikinę, jog sudužo ateivių kosminis erdvėlaivis, ir valdžia mėgina šį faktą nuslėpti.

Net ir po daugiau nei 60 metų diskusijos tęsiasi. Tie, kurie yra šališki minėtam įsitikinimui, kasmet organizuoja „NSO festivalį“ – paradą: ateivių kostiumais apsirengę žmonės dalyvauja mini – konferencijose, susitikimus su NSO tyrinėtojais.

Turkey Testicle Festival“

Tai renginys, vykstantis keliuose mažuose miesteliuose, kurio pagrindinė veikla – patiekalų iš gyvūnų sėklidžių gamyba bei degustacija. Seniausias tokio tipo festivalis vyksta Bairono mieste (JAV); jo metu išskirtinai valgomos kalakuto sėklidės (taip kilo festivalio pavadinimas).

Kasmet rugsėjo mėnesį Serbijos kaime Ozrem vyksta pasaulinis sėklidžių kepimo čempionatas. Festivalio metu ruošiamos bei patiekiamos įvairių gyvūnų (net ir laukinių) sėklidės. Įdomu tai, jog šio čempionato metu yra renkama „kiaušingiausia“ pasaulio asmenybė. 2013 metais dėl šio apdovanojimo „varžėsi“ Vokietijos kanclerė A.Merkel ir buvęs JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Edward Snowden.

VIDEO: World Testicle Cooking Championship,Lunjevica,2013,Cooking With Balls

Parengta pagal wonderslist.com 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius