Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje – fotomenininko Romualdo Augūno knygos pristatymas

Gruodžio 7 d. 17 val. Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžiojoje skaitykloje vyks fotografijų albumo sutiktuvių vakaras.
Knyga
Knyga / Photos.com nuotr.

Nauja knyga R.Augūnas tarsi vėl atsigręžia į gimtąją šalį, grįžta namo ir šis sugrįžimas nėra toks netikėtas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Net ir fotografuodamas kalnuose, R.Augūnas  fiksuodavo ne vien įspūdingas sniego ir uolų masyvų kompozicijas, bet taip pat kalnų apsuptyje ar jų viršūnėse įamžindavo žmogų. Žmogaus psichologinis portretas ir apie jo gyvenimą kalnuose  pasakojantys siužetai R.Augūno fotografijose yra tokie pat svarbūs , o gal net svarbesni, už didingus gamtos vaizdus.

Žiūrint į naujame albume publikuojamas fotografijas galima įsitikinti, kad R.Augūno žvilgsnis krypsta į Lietuvos kaimą, miestelius ir čionykščių žmonių gyvenimą. To gyvenimo savitumą autorius parodo fotografuodamas pačius įvairiausius jo aspektus, pradedant laidotuvėmis ar Kryžiu kalnu ir baigiant tarybinėmis talkomis. 

Tad šiame albume skaitytojas turės progą plačiai atsimerkti ir žvelgti ne tiek į kitus ir aplinkinį pasaulį, kiek į save patį – lietuvišką fotografiją, gimtąją šalį, jos žmones ir fotografijose išlikusią mūsų
praeitį.

Romualdas Augūnas – lietuvių fotomeninkas, kurio vardas pirmiausiai siejamas su kelionių fotografija. Jo keliai vedė į daugelį ir geografiniu, ir kultūriniu požiūriu mums tolimų kraštų, o labiausiai autorių išgarsino alpinistinių žygių metu sukurtos kalnų fotogafijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius