Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aidas Giniotis: Keistuolių teatras turtins save „švariais“ aktoriais (nuotraukos)

Šviesiais drabužiais pasipuošę Keistuolių teatro aktoriai antradienio popietę susėdo ant žolės prie gėrybėmis nukrauto stalo ir su vasariška ramybe pasitiko naująjį teatro sezoną. Nerimi netrukus atplaukęs plaustas atgabeno dar daugiau jaunosios kartos aktorių – susirinkusios trys teatro kartos išdavė apie gruodį žiūrovų lauksiančią režisieriaus Aido Giniočio premjerą „Vasarotojai“.
Aidas Giniotis
Keistuolių teatro aktoriai rudenį tapo vasarotojais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vasarotojai“ yra klasika, grįžimas prie bendrųjų amžinųjų vertybių. Baisiai norisi neskubėti, pažiūrėti iš laiko perspektyvos į aktualius dalykus, kuriuos mes sąmoningai pamirštame lėkdami. Pjesė, nors parašyta XX a. pradžioje, ir dabar skamba kaip koks varpelis, primindamas, kad yra paprastų dalykų, apie kuriuos žmonės gali kalbėti be jokių kaukių“, – apie dabar tik brandinamą premjerą kalbėjo Keistuolių teatro vadovas ir režisierius Aidas Giniotis.

Spektaklyje „Vasarotojai“ pagal Maksimo Gorkio pjesę beveik 20 personažų kurs ne tik Keistuolių teatro ir „Atviro rato“ aktoriai, bet ir artistai iš kitų teatrų: Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Tomas Žaibus, Ainis Storpirštis, Darius Meškauskas, Gabija Ryškuvienė ir Asmik Grigorian.

„Pasikviesdami naujų žmonių, mes turtiname save, dalijamės patirtimi. Tai – naujas iššūkis, kai susiduria skirtingi požiūriai. Tačiau visi aktoriai pirmiausia yra įdomūs ir švarūs, geri žmonės, – 15min.lt tikino A.Giniotis. – Man buvo labai svarbu, kad kiekvienas aktorius būtų kūrybiškai jautrus ir imlus. Kad jam rūpėtų kūryba, o ne tai, kiek jis uždirbs, kiek tų spektaklių bus. Kol kas vyksta tik pjesės analizė, bet jau dabar atrodo, kad neprašoviau.“

Mažųjų žiūrovų ir visų, kurie mėgsta pasakas, žiemą taip pat laukia naujas spektaklis „Pati labiausia pasaka“ – ją režisuoja aktorius Vaidotas Žitkus. Pirmiausia premjera bus pristatyta kaip kalėdinis spektaklis, o sausio mėnesį taps repertuariniu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Keistuolių teatro aktoriai rudenį tapo vasarotojais
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Keistuolių teatro aktoriai rudenį tapo vasarotojais

„Mes ruošiamės vasaroti, vienas kitam pasakodami pasakas. Kūrybinėje grupėje susirinko dviejų kartų aktoriai, mėgstantys pasakas, ir tada vienam kilo klausimas, kuri pasaka yra pati pačiausia. Į šį klausimą ir bandysime atsakyti savo spektakliu, – aiškino aktorius ir režisierius. – Spektaklyje naudosime tik lietuviškas pasakas, nes jų turime didelį lobį. Penki pasakotojai su žiūrovų pagalba rungsis dėl geriausios pasakos.“

Naujiems spektakliams vietą užleis V. Landsbergio „Pelytė Zita“ ir Aido Giniočio „Karalius Elnias“, kurie nebepatenka į naujojo teatro sezono repertuarą. O Agniaus Jankevičiaus režisuotas spektaklis „A. – Visai kita“ iš Keistuolių teatro persikelia į Menų spaustuvę.

Visos trys aktorių kartos šį rugsėjį, anot Keistuolių teatro vadovo, pasitinka su ramybe, kuri puikiai atsispindėjo aktoriams smagiai bendraujant prie pikniko staltiesių.

„Pasiekėme tokią teatro gyvenimo stadiją, kai nereikia vyti arklių, vienas kito, o tiesiog galime bandyti susivokti. Manau, mes jau pasiekėme brandą ir užsitarnavome tikros kūrybinės ramybės“, – šypsodamasis mintimis dalijosi A.Giniotis.

Visi žiūrovai, įsigiję bilietus į Keistuolių teatro spektaklius iki rugsėjo 20 d., naujojo sezono proga gaus iki 30 proc. nuolaidą kiekvienam bilietui.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Keistuolių teatro aktoriai rudenį tapo vasarotojais
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Keistuolių teatro aktoriai rudenį tapo vasarotojais

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius