Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijai reikalinga ne tik pigi lietuviška darbo jėga, bet ir menas

Prieš Kalėdas nustebinti Europą dar sunkiau nei kitu metu, tačiau Dublino „Farmleigh“ galerijoje atidaryta Lietuvos iliustratorių paroda sulaukė neįtikėtinos sėkmės – aštuoni paveikslai nupirkti dar prieš parodos atidarymą!
Rimas Valeikis
Dublino „Farmleigh“ galerijoje savo darbą eksponuoja Rimas Valeikis.

Meno galerijos darbuotojai ant patikusių darbų net nelaukdami pradžios užsiklijavo lipdukus “parduota”. “Tai viena perkamiausių mūsų parodų”, – džiaugėsi galerijos vadovė Clare McGrath.

Mistiškai skambanti paroda “Imaginary World” (“Įsivaizduojamas pasaulis”) perkelia į įspūdingą pasakišką pasaulį: iš Lietuvos atkeliavusioje kolekcijoje – virš 100 paveikslų su fantastiniais vaizdais ir pasakų herojais.

Iš Lietuvos atkeliavusioje kolekcijoje – virš 100 paveikslų su fantastiniais vaizdais ir pasakų herojais.

Iki Kalėdų veiksiančioje ekspozicijoje, kurią atidarė Airijos valstybinės meno kolekcijos patarėja Jacquie Moore ir Lietuvos ambasados Airijoje sekretorius Andrius Visockis, pristatomi devynių žinomų iliustratorių – Linos Dudaitės, Kęstučio Kasparavičiaus, Rimo Valeikio, Birutės Zokaitytės, Linos Žutautės, Gedimino Pranckevičiaus, Dainiaus Šukio, Rasos Kaper ir Algio Kriščiūno darbai, kai kurie jų – iš populiarių, jau skaitytojų pamėgtų knygų vaikams.

Štai kaip apie parodą atsiliepia Airijos iliustratorių blogas scamp.ie:

„Neeilinė, gerai sukomponuota paroda, kurioje pamatysite milžiniškų tapytų paveikslų ir švelnių akvarelių, subtilių pastelinių piešinių ir tūkstančiais detalių išmargintų kūrinių. Ypač įspūdingos Linos Dūdaitės iliustracijos – jos Auksaplaukė, Joniukas ir Grytutė stebina netikėtomis kompozicijomis ir spalvomis. Kęstučio Kasparavičiaus paveikslai patraukia tiksliomis detalėmis ir linijomis.“

Ypatingo dėmesio sulaukė Gedimino Pranckevičiaus kūryba: fantastinius filmus primenančius piešinius lankytojai analizavo ir fotografavo, o vaikai mielai dalyvavo autoriaus vedamoje piešimo pamokoje.

Didžioji dalis paveikslų į Lietuvą negrįš – iškeliaus į airių namus. O vienas papildys Airijos valstybinę meno kolekciją: jau per atidarymą kolekcijos atstovė Jacquie Moore nupirko Algio Kriščiūno kūrinį “Raudonas laivas”.

“Džiaugiuosi, kad mano kūryba taip aukštai įvertinta. Tik šiek tiek gavau barti namuose: tas paveikslas kabėjo mano penkiametės dukrytės kambaryje ir jai labai patiko. Skubiai turėsiu piešti naują!” – juokėsi dailininkas Algis Kriščiūnas.

Paroda Dublino Farmleigh galerijoje veiks iki gruodžio 20 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius