Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Doloresa Kazragytė kūrybos vakare pristatys naują knygą

Gegužės 6 d., ketvirtadienį, 18.30 val. Vilniaus mažajame teatre garsi Lietuvos aktorė Doloresa Kazragytė pristatys savo naujausią knygą „Ramybės nerimas“.
Doloresos Kazragytės knyga „Ramybės nerimas“
Doloresos Kazragytės knyga „Ramybės nerimas“ / Knygos viršelis

„Nesu rašytoja – tūkstantį kartų sakiau – rašau, ką pasiūlo gyvenimas, ką mato akys, kas sujaudina sielą“, – tikina D.Kazragytė.

Savo kūrybinį kelią pradėjusi 1967 metais Nacionaliniame dramos teatre, D.Kazragytė vėliau tapo Kauno dramos teatro aktore. Dirbo su garsiausiais teatro režisieriais, sukūrė daug įsimintinų vaidmenų teatre. Artistė yra gavusi prizus įvairiuose festivaliuose už Rucos vaidmenį „Mūsų jaunystės paukščiai“, Marės vaidmenį „Svarbiausioji repeticija“, Liubos vaidmenį „Paskutinieji“, Uršulės – „Didysis geismas“

Jau kelias žiūrovų kartas žavi D. Kazragytės kino vaidmenys: Arūno Žebriūno „Naktibaldoje“, „Riešutų duonoje“, „Seklio Kalio nuotykiuose“, Almanto Grikevičiaus „Fakte“, Marijono Giedrio „Sūnuje paklydėlyje“ ir kitų žymių režisierių juostose.

Daugelį metų aktorė rašo miniatiūrines noveles apie teatrą, gyvenimą, save, sutiktus žmones. Yra išleidusi knygas „Tiltas be turėklų“, „Gyvenimas prieš gyvenimą“, „Kasdienybės rožinis“, „Lengvi vienatvės atodūsiai“.

„Ramybės nerimas“ – šeštoji aktorės autobiografinių esė knyga apie laukiančius Anapus ir esančius šalia, apie gyvenimą teatre ir teatrą gyvenime, apie Dievą, meilę, mirtį – be patoso, nemoralizuojant, su šviesia išmintimi, leidžiančia pro mažą kaimo trobos langelį pamatyti visą pasaulį.

Aktorės gerbėjų laukia ir ištraukos iš naujausios knygos, vaidybinės scenos, monologai iš spektaklių, fragmentai iš įvairių literatūros kūrinių.

D.Kazragytė prisipažįsta, kad pastaruoju metu Vilniuje yra reta viešnia – atvažiuojanti kartą per mėnesį Nacionaliniame dramos teatre vaidinti Sigito Račkio režisuotame spektaklyje „Duburys“ (pagal to paties pavadinimo Romualdo Granausko romaną). Pasak aktorės, šiuolaikinis Vilnius jai jau atrodo kiek svetimas, per didelis, net ir keliaudama po Europą ji renkasi mažus miestelius, gamtą, pajūrį.

Prieš kūrybos vakarą Vilniuje, Mažajame teatre, kuriame, prisipažįsta, niekada nėra vaidinusi, truputį baiminasi, bet paskui ramina pati save, kad svarbiausia – ne miestas.

„Sakau sau: „Pamanyk – Vilnius! Juk esu išlaksčiusi visą Lietuvą – miestus, miestelius, bažnytkaimius, svarbiausia – žiūrovai, mylintys žmonės visada susirinks“, – savo mintis išdavė aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius