Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Kaušpėdas: „Sostinės dienų“ koncerte „Antis“ bus pačios kiečiausios formos“

Į daugybės renginių, pirkinių, reginių ir patirčių šurmulį rugsėjo 6-8 dienomis jau devynioliktą kartą pakvies „Sostinės dienos“. Pagrindinius koncertus Katedros aikštėje festivalio organizatoriai šiemet derina su Europos krepšinio čempionato rungtynėmis, todėl sekmadienio vakarą naują programą grupė „Antis“ pristatys anksčiau – 20 val. – likus dviem valandoms iki Lietuvai svarbių rungtynių.
Algirdas Kaušpėdas
Algirdas Kaušpėdas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Džiaugiamės, kad „Antis“ po penkerių metų pertraukos vėl pakviesta dalyvauti „Sostinės dienose“, nes turime daug naujienų ir premjerų – Vilniuje surengsime didingą koncertą, – užtikrino grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas. – Koncerte, be ištraukos iš Silvijos Miliūnaitės kamerinės simfonijos „Antis“, garsiausių „Anties“ dainų ir ryškiausių „gabalų“ iš miuziklo „Zuikis Pleibojus“, klausytojams pristatysime naująją programą „Baisiai džiugu“. Tai panašiai kaip „žiauriai gražu“. Gyvename laikais, kai viskas komerciškai iškreipta – apie tai mūsų naujoji programa. Ja bandysime išryškinti naują savo patirtį ir padėtį visuomenėje.“

„Sostinės dienų“ uždarymo koncerte iš „Anties“ lūpų nuskambės ir patriotinis kūrinys, skiriamas Sąjūdžio 25-mečiui paminėti.

„Vilniečių ir miesto svečių laukia premjera – esu parašęs Pasaulio lietuvių jaunimo himną, kurį nusprendėme driokstelėti šia įsimintina Lietuvai proga, – išdavė A.Kaušpėdas, pridūręs, kad būsimą koncertą žada filmuoti ir vėliau išleisti DVD. – „Antis“ per vasarą praėjo daug festivalių, aktyviai koncertavo, todėl mes – kaip krepšininkai – būsimame koncerte būsime pačios kiečiausios formos.“

Giedrius `irka
Giedrius Širka

Rugsėjo 6 d., penktadienį, Katedros aikštėje koncertuos latviai „Prata Vetra“ („Brainstorm“), o rugsėjo 7 d., šeštadienį, lietuviai „Golden Parazyth“ ir britai „Touch and Go“.

Visą „Sostinės dienų“ savaitgalį, be didžiųjų koncertų, vyks ir festivalio „Vilnius Music Week“ renginiai – net 12-oje sostinės vietų koncertuos tiek profesionalūs atlikėjai kaip Alina Orlova, Jurga Šeduikytė, tiek dar tik pradedančios grupės ir solistai.

Gedimino prospektas tradiciškai bus padalytas zonomis, kuriose lankytojai ras ir lauktuvių (šiemet organizatoriai suskirstė prekybininkus pagal jų parduodamas prekes), ir knygų mugę (Žemaitės skvere knygų bičiuliai galės ne tik sužinoti leidyklų naujienas, bet ir įsitaisę sėdmaišiuose pasiklausyti bardų dainų), ir daugybę kitų renginių – koncertų, spektaklių, šokių pamokų.

„Džiugiausia, kad prie „Sostinės dienų“ kasmet prisideda ištisas būrys entuziastų. Ši šventė tampa skėčiu, priimančiu visas geras idėjas“, – tikino VšĮ „Vilniaus festivaliai“ direktorius Remigijus Merkelys.

Sostinės dienų lauktuvės
„Sostinės dienų“ lauktuvės

Pirmą kartą Lietuvoje per „Sostinės dienas“ vyks Vilniaus gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“.

„Festivalio idėja gimė netikėtai, kalbantis su Malaizijoje pripažintu gatvės menininku Ernestu Zacharevičiumi, kokį savo darbą jis norėtų sukurti legaliai Lietuvoje. O jis pasiūlė daryti visą festivalį ir pasikviesti daugiau menininkų, kad Vilniuje parodytume iškart keletą darbų, – festivalio atsiradimo istoriją pasakojo jo koordinatorė Ūla Ambrasaitė. – Festivaliu norėjome parodyti, kad Vilnius – šiuolaikiškas ir atviras menui bei naujovėms miestas.“

Visą „Sostinės dienų“, vyksiančių rugsėjo 6-8 dienomis Vilniuje, programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius