Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis “BOOTIE Baltics” į Lietuvą atveža mash–up karalių “Go Home Productions”

Prieš pusę metų menų fabrike LOFTAS įsikūrusi “BOOTIE Baltics” rezidencija spalio 29 dieną šių vakarėlių seriją pratęs su mash–up karaliumi pramintu GO HOME PRODUCTIONS bei ADDICTIVE TV – galingu gyvo vaizdų miksavimo užtaisu.
Addictive TV - Graham ir Mark
Addictive TV - Graham ir Mark

Mash–up – tai žaibiškai plintantis muzikinis stilius, kuriamas elektroniškai arba gyvai miksuojant ir sinchronizuojant kelias ar daugiau skirtingų muzikinių stilių instrumentines bei vokalines dainas – čia visada vienu metu skamba ne mažiau nei dvi dainos.

“BOOTIE” vakarėliai – legendiniai San Franciske gimę klubiniai performansai, skirti būtent šiai meno krypčiai. Jų metu “Nirvana” skamba kartu su “Jackson 5”, o ekrane drauge siaučia “Prodigy” ir “The White Stripes”. Rodos nesuderinami stiliai čia tampa neišskiriami, o salėje išvysti panką, šokantį su hipiu, ar metalistą, apsikabinusį klasikos gerbėją – šiuose vakarėliuose labiau kasdienybė nei išimtis.

“BOOTIE naktys – geriausias mash–up tendencijos atstovas visame pasaulyje,  nes vienos dainos vienu metu – negana!”, sako Viktoras Diawara, prieš pusmetį gavęs oficialų leidimą šiuos vakarėlius organizuoti ir Lietuvoje.

Brito Mark Vidler alter ego “Go Home Productions” – aršus bootleg mash–up klubinių performansų propaguotojas ir pirmasis atlikėjas, išleidęs mash–up albumą („Mashed“ / EMI Records), kuriam sutikimus davė visų naudotų kūrinių autoriai.

Mark Vidler oficialių remiksų sąraše – David Bowie, Bob Dylan, “The Doors”, “Blondie”, “The Sex Pistols”, Alicia Keys, “Kasabian kūriniai”. Bene žymiausias GHP remiksas „Rapture Riders“ (“Blondie” versus “The Doors”) buvo ne tik palaimintas abiejų grupių, bet ir pats perremiksuotas bei išleistas kaip singlas ir kūrinys 2005 m. “Blondie” albume “Greatest Hits: Sight + Sound”.

Spalio 29 dieną GHP pasirodys kartu su ADDICTIVE TV, kuriam taip pat priklauso ir Mark Vidler. Tai gyvų VJ performansų atlikėjai ir neabejotini audio/video remiksavimo meistrai, maišantys vaizdus čia pat scenoje. Išgirtas Jeff Mills, Karl Bartos iš “Kraftwerk” ir režisieriaus Peter Greenaway, ADDICTIVE TV duetas tapo tikru audiovizualiniu nuotykiu, žudančiai miksuojančiu viską nuo kultinių filmų iki roko ikonų ir netgi futbolo.

Kosmopolitiškas mashup’erių projektas, žurnalo “Time Out” pakrikštytais geriausiais audiovizualinio meno kūrėjais pasaulyje, jau grojo daugiau nei 40–yje šalių – nuo Pompidu centro Paryžiuje iki Šanchajaus šiuolaikinio meno centro ar Brazilijos vaizdų ir garsų muziejaus San Paule.

2006–aisiais ADDICTIVE TV tapo pirmuoju klubiniu projektu, oficialiai remiksavusiu Holivudo filmą ir sukūrusiu apdovanojimais apipiltą anonsą Antonio Banderas‘o filmui „Gatvės tango“. Nuo to laiko jie sukūrė alternatyvius „trailer‘ius“ filmams „Geležinis“, „Greiti ir įsiutę” bei Oskaru apdovanotam „Lūšnynų milijonieriui“.

Antrajame “BOOTIE Baltics” kartu su užsienio atilikėjais vaizdus ir garsus miksuos DJ Mamania bei NO DJs komanda.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius