Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įteiktos „Pin dienos: kultūros maratono „Kablys“ premijos

Antradienį Kultūros ministerijoje buvo įteiktos renginio „Pin diena: kultūros maratonas „Kablys“ premijos. Kasmetines pinigines premijas už geriausius darbus skiria renginio partneris, asociacija AGATA. Taip pat buvo įteikti „LRT kultūros“ ir „Kablio“ simpatijų prizai.
Instaliacija „Ar garsas turi veidą?“
Instaliacija „Ar garsas turi veidą?“
Temos: 2 Menas AGATA

Pirmoji vieta ir 800 eurų premija atiteko Pauliui Gvildžiui ir Skaistei Anusevičiūtei už instaliaciją „Ar garsas turi veidą?“. Instaliacijos autoriai pasakojo, kad darbas buvo kuriamas pusę metų, prie jo gimimo prisidėjo net 25 žmonės.

Audiovizialinėje instaliacijoje interaktyviai sujungiamos 3 sritys: fotografija, teatras ir technologijos. Kūrinio autoriai prisipažino, kad po sėkmės sulaukusio pasirodymo kultūros maratone, jie jau sulaukė kvietimų rodyti instaliaciją dar dvejuose renginiuose. „Ačiū už premiją, ji padės instaliacijai gyvuoti“, – sakė S.Anusevičiūtė.

Antroji vieta ir 400 eurų premija buvo skirta LMTA režisūros ir vaidybos II kurso studentų spektakliui „Berankis“ (režisierė Justina Burškaitytė). Spektaklio epicentre – keturi lietuviai, kurie kasdien sąžiningai dirba tam, kad vieną dieną patys galėtų džiaugtis gyvenimu, tačiau vietoje laiko jie kaupia tik nuovargį ir baimę.

Įteiktos „Pin dienos: kultūros maratono „Kablys“ premijos
Įteiktos „Pin dienos: kultūros maratono „Kablys“ premijos

Trečioji, 200 eurų premija, atiteko LMTA režisūros ir vaidybos II kurso studentų spektakliui „Nešk savo bulvę ir tikėk“ (režisierė Eglė Švedkauskaitė).

Abiejų spektaklių kurso vadovas – režisierius Jonas Vaitkus.

„LRT kultūros“ simpatijų prizas buvo skirtas skulptūrai „Vienas iš septynių“. „Kablio“ simpatijų prizas – 100 eurų čekis „Resto bare“ – atiteko kūrybiniam susivienijimui „Bad Rabbits“.

Įteiktos „Pin dienos: kultūros maratono „Kablys“ premijos
Įteiktos „Pin dienos: kultūros maratono „Kablys“ premijos

Susirinkusius maratono dalyvius sveikino kultūros ministras Šarūnas Birutis. Paklausus, kiek maratono dalyvių ministerijoje lankosi pirmą kartą, salėje pakilo rankų miškas. „Smagu, kad jūs čia, tačiau nesmagu, kad pirmą kartą. Linkiu, kad dar būtų ir antras, ir trečias. Aš dažnai tai sakau, bet pakartosiu dar kartą – valstybė prasideda nuo kultūros arba nuo kiekvieno iš jūsų”, – jauniesiems menininkams sakė Š.Birutis.

Kultūros maratono metu vyko ir performansas „Maratonas maratone“, kurio tikslas buvo nubėgti 42 km 195 m. ant bėgimo takelio.

VIDEO: „Maratono maratone“ klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius