-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar užsienio specialistų liaupsinamas norvegas išlaikys „Kaunas Jazz“ publikos egzaminą?

Kai didžiausias Norvegijos dienraštis rašo, kad šalyje atsirado saksofonininkas, prilygstantis legendiniam Janui Garbarekui, verta suklusti. Dar labiau – jei tam saksofonininkui dar nėra trisdešimties.
Marius Neset
Marius Neset / "Kaunas Jazz" org.

Kaunas Jazz svečias Marius Nesetas – jaunoji Europos džiazo sensacija. Būdamas aštuoniolikos 2004-aisiais jis laimėjo džiazo konkursą – nuo to laiko kalbos apie šį virtuozą ir nuostabų kompozitorių skamba vis garsiau. Kai 2011-aisiais pasirodė jo albumas Golden Xplosion, britų spauda prabilo apie naują džiazo žvaigždę, kurios vardas ateityje bus rašomas greta šio žanro didmeistrių.

Mariaus rankose saksofonas šuoliuoja lyg gazelė ir šauna į viršų kaip erelis

Dienraštis The Guardian albumui skyrė penkias žvaigždutes iš penkių galimų, konkurentai The Telegraph neatsiliko: „Mariaus rankose saksofonas šuoliuoja lyg gazelė ir šauna į viršų kaip erelis.“ Net ir palikus nuošalyje zoologinius palyginimus, niekas nepaneigs – turime reikalą su geriausiu jaunuoju džiazo muzikantu pasaulyje, kurio kūryboje susipina tokie skirtingi įkvėpimo šaltiniai kaip kompozitorių Igorio Stravinskio, Steve'o Reicho, džiazo grando Wayne'o Shorterio menas, norvegų folkloras ir klasikinė muzika.

Nenuostabu, kad Mariumi susižavėjo ir britų džiazo ekscentrikas Django Batesas, dėstęs jam Kopenhagos konservatorijoje. Albume Golden Xplosion skamba ir šio brito grojimas.

Pernai Marius subūrė gausią muzikantų armiją ir įrašė Birds – kol kas ambicingiausią savo albumą, kuris, anot kritikų, vienodai gerai skambėtų ir džiazo klubuose, ir akademinės muzikos salėse. Būtent jį talentingas muzikas pristatys Lietuvoje. Ar užsienio specialistų liaupsinamas norvegas išlaikys visko mačiusios ir girdėjusios Kaunas Jazz publikos egzaminą?

VIDEO: Marius Neset

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius