Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma aklųjų ir silpnaregių fotografijos darbų paroda „Garsų fotografija“

Neįprastą fotografijos rūšį išbandę aklieji ir silpnaregiai kviečia į savo darbų pristatymą – šį ketvirtadienį, rugsėjo 9 d., „Fluxus ministerijoje“ atidaroma paroda „Garsų fotografija“. Joje projekto dalyviai pristatys daugiau nei tris mėnesius trukusių kūrybinių dirbtuvių Vilniuje, Kaune ir pajūryje rezultatus bei papasakos apie kitokią fotografiją, paremtą intuicija ir įsiklausymu į aplinkinį pasaulį.
„Fluxus Ministerijoje“ – aklųjų ir silpnaregių fotografijos darbų paroda „Garsų fotografija“.
„Fluxus ministerijoje“ – aklųjų ir silpnaregių fotografijos darbų paroda „Garsų fotografija“. / Edmundo Butkaus nuotr.

„Kūrybinėse dirbtuvėse pradėjau dalyvauti vedama smalsumo, labai nesigilinau – pavyks ar nepavyks. Vieni pažįstami, kai papasakojau jiems apie „Garsų fotografiją“, tiesiog pratylėjo, kiti atsiliepė sarkastiškai, o treti labai palaikė, gyrė, kad išdrįsome ir gailėjosi, kad patys neprisijungė“, – pasakojo Danguolė Butkuvienė, viena aktyviausių projekto „Garsų fotografija“ dalyvių.

Projekte Danguolė dalyvavo kartu su 10 kitų savo bendraminčių, nusprendusių nepaisyti regėjimo negalios ir išbandyti netradicinę fotografiją. Beveik kasdien jie su savimi nešiojosi fotoaparatus ir fiksavo aplinkinį pasaulį, dar atidžiau nei paprastai įsiklausydami į aplinkos garsus.

Kūrybinių dirbtuvių metu aklieji ir silpnaregiai naudojo juostinius „Lomo“ fotoaparatus, kuriais fotografuoti galima be specialių nustatymų, taip pat nebūtina žiūrėti į vaizdo ieškiklio langelį. Su lomo fotografijos ypatybėmis juos supažindino projektą įgyvendinančios viešosios įstaigos „Kakava“ nariai, kurie dalyvius konsultavo techniniais klausimais ir padėdavo pasikeisti pasibaigusias juosteles.

„Vienas iš „Garsų fotografijos“ sumanymų buvo ne tik laužyti stereotipus apie tai, kas yra fotografija, kad ji skirta tik regintiems, bet ir padrąsinti pačius akluosius bei silpnaregius imtis naujų iššūkių. Tačiau artimiau susipažinę mes pamatėme, kad jie yra labai pozityvūs, drąsūs ir veiklūs žmonės – mus pačius projekto dalyviai išmokė į kai kuriuos dalykus žiūrėti paprasčiau ir perlipti per savo „negaliu“, – kalbėjo „Kakava“ vadovas Daumantas Stumbrys.

Parodos „Garsų fotografija“ metu lankytojai išvys daugiau nei 50 aklųjų ir silpnaregių darytų nuotraukų, taip pat labiausiai įstrigusias projekto fotodienoraščio akimirkas, išgirs dirbtuvių metu įrašytus garsus.

„Fluxus ministerijoje“ parodą aplankyti bus galima iki rugsėjo 26 d. Vėliau ji bus perkelta į kavinių tinklą „Coffee Inn“ bei „Skalvijos“ kino centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius