-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Birželį Prancūzijoje vyks 57-asis reklamos festivalis „Kanų liūtai“

Šiais metais didžiausias pasaulyje tarptautinis reklamos festivalis „Kanų liūtai“ („Cannes Lions“) į Kanus kvies birželio 20-26 dienomis. Lietuvos reklamos, marketingo ir viešųjų ryšių profesionalai, norintys parvežti garbingiausią rinkos apdovanojimą – „Auksinį liūtą“, jau gali registruotis ir pateikti savo darbus festivalio žiuri.
Birželį Prancūzijoje vyks 57-asis reklamos festivalis „Kanų liūtai“.
Birželį Prancūzijoje vyks 57-asis reklamos festivalis „Kanų liūtai“. / Organizatorių nuotr.
„Festivalis suteikia unikalią progą mokytis. Būtent galimybė dalyvauti 52 seminaruose, 25 kūrybinėse dirbtuvėse, meistriškumo pamokose tampa pagrindine priežastimi, sutraukiančia tūkstančius dalyvių iš viso pasaulio,“ – sako festivalio „Kanų liūtai“ vadovas Phillipas Thomas.

Tradicinius aukso, sidabro, bronzos arba „Grand Prix“ apdovanojimus birželį gaus geriausi pasaulio spaudos, TV, radijo, lauko reklamos, pardavimų skatinimo, žiniasklaidos planavimo, ryšių su visuomene ir savireklamos projektai. Šiais metais, 57-ąjį kartą vyksiančiame festivalyje, pristatomos ir naujos apdovanojimų kategorijos – bus apdovanoti ne tik projektai, tačiau ir su jais dirbę specialistai. Už įvairių techninių parametrų išpildymą bus pagerbtos geriausios filmo kūrimo, spaudos darbų, 3D kūrimo, IT, radijo laidų darbuotojų komandos. Taip pat bus renkama „Nepriklausoma metų agentūra“, įteikti „Labdaros ir viešųjų paslaugų“, „Aktyvumo skatinimo“ apdovanojimai, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

2010-ųjų festivalis „Kanų liūtai“ pateikia ir daugiau naujovių – pirmą kartą vyks Jaunųjų marketingo specialistų konkursas, likus dviem savaitėms iki festivalio, organizuojama intensyvaus mokymosi „Creative Leaders“ programa Berlyne. Be to, nuo šiol kiekvienam dalyviui į festivalio apdovanojimų ceremonijas ir vakarėlius leidžiama vestis po svečią.

Nepaisant daugybės naujų festivalio renginių, šių metų registracijos ir dalyvio mokesčiai nekito. Organizatorių teigimu, jie buvo palikti tokie, kaip 2009-aisiais, kad ekonominis sunkmetis nesutrukdytų dalyvauti visiems norintiesiems.

Paraišką dalyvauti vaizdo, spaudos, lauko reklamos ir kūrybinės grupės apdovanojimuose galima teikti iki kovo 5 d. Tiesioginių pardavimų skatinimo, žiniasklaidos planavimo, radijo, aktyvumo skatinimo, dizaino ir ryšių su visuomene projektai priimami iki kovo 12 d., o interneto reklamos ir geriausios idėjos – iki kovo 19 d.

Darbai, galintys pretenduoti laimėti 2010 m. festivalio „Kanų liūtai" apdovanojimus, visuomenei pirmą kartą turi būti pristatyti nuo 2009 m. kovo 1 d. iki 2010 m. balandžio 30 d. Daugiau informacijos apie apdovanojimus –
http://www.canneslions.com/enter/how_to_enter.cfm

Tarptautinis reklamos festivalis „Kanų liūtai” („Cannes Lions“) – didžiausias pasaulyje šio žanro renginys. Laimėti prestižinius tarptautinius apdovanojimus kasmet pretenduoja per 22 500 darbų iš viso pasaulio. Visą festivalio savaitę per 6000 žmonių iš 90 pasaulio šalių dalyvauja parodose, reklamos peržiūrose, daugiau nei 50-yje aukščiausio lygio seminarų, 30-yje kūrybinių dirbtuvių, meistriškumo seminaruose ir apdovanojimų ceremonijose.

Jau paskelbti apdovanojimų kategorijų žiuri pirmininkai. Jais tapo „@radical.media“ vadovas (CEO) ir valdybos narys Jon Kamen, „DDB Worldwide“ valdybos narys ir kūrybos vadovas Bob Scarpelli, „Shackleton“ vadovas Pablo Alzugaray, „Leo Burnett Worldwide“ kūrybos vadovas Mark Tutssel, „Starcom MediaVest Group“ vadovė Laura Desmond, „Hill & Knowlton“ tarptautinės valdybos narys ir vadovas Paul Taaffe ir kiti garsiausi reklamos pasaulio atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius