-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bus atidaryta R.Dailidės fotoparoda „Gyvenimas džiaze“

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje sausio 14-ąją, 16 val., atidaroma fotomenininko Ričardo Dailidės fotografijų paroda „Gyvenimas džiaze“.
Nuotrauka iš parodos „Gyvenimas džiaze“
Nuotrauka iš parodos „Gyvenimas džiaze“ / R.Dailidės nuotr.

Menininkas jau ne vienus metus gilinasi į savitą, paslaptingą ir permainingą džiazo pasaulį. Dairydamasis po sceną, užkulisius, repeticijų kambarius R.Dailidė ne tik dokumentuoja žinomų muzikantų gyvenimą – jis ieško džiazo muziką atitinkančios vizualinės kalbos. Parodoje eksponuojamose fotografijose užfiksuotas formų ir spalvų žaismas kuria sunkiai suvaldomos  kaitos, garsų tėkmės pojūtį.

1937 m. Skapiškio miestelyje gimęs R.Dailidė – daugelio meno parodų kuratorius ir seminarų dalyvis. Menininkas atstovavo Lietuvai tarptautinėse parodose Brazilijoje, Čekijoje, Vokietijoje, JAV, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Kuboje, Latvijoje, Bulgarijoje ir kitose šalyse. Yra pelnęs daugiau nei trisdešimt apdovanojimų. Menininkas yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, o nuo 1973-iųjų – šios kūrėjų organizacijos valdybos narys. 2002 ir 2007 m. apdovanotas Šiaulų miesto kultūros ir meno premijomis, 2007 m. – Šiaulių apskrities viršininko administracijos garbės ženklu. 2005 m. Lietuvos Respublikos kultūros  ministerija jam suteikė meno kūrėjo statusą.

R. Dailidės kūriniai saugomi Lietuvos fotomeninkų sąjungoje, Vašingtono fotografų asociacijoje, Maskvos A. S. Puškino, Šiaulių fotografijos, Lietuvos banko, Rokiškio krašto muziejuose ir kitose privačiose kolekcijose.

Paroda veiks iki šių metų vasario 10 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius