Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus pristatyta trečioji Vytauto Kernagio dainų knyga

Ketvirtadienį 19 val. „Silberauto“ salone Vytauto Kernagio kūrybos gerbėjų laukia išskirtinis vakaras. Pagaliau dienos šviesą išvys jau trečioji, paskutinė, V. Kernagio dainų antologijos knyga, kurią išleido Vytauto Kernagio fondas.
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tą patį vakarą visi atėję į „Mercedes-Benz“ saloną pamatys ne tik naujausius MB automobilių modelius, bet ir Lietuvos spaudos fotografų inicijuotą parodą „Vytautas Kernagis fotografijose“.

Ir kaip gi be muzikos?! Pačios gražiausios Vytauto Kernagio dainos suskambės Vytauto draugų lūpomis. Juk šis vakaras – dar viena galimybė prisiminti Vytautą Kernagį.

Vytautas Kernagis parašė daugiau nei 120 dainų. Daugelis jų yra įaugusios į kraują. Kad visos jos išliktų ilgam atmenamos ir dainuojamos, Vytauto Kernagio fondas išleido trijų tomų sunkiasvorę antologiją „Vytautas Kernagis. Natos“. Kiekvienas, laikęs rankose gitarą, bandė groti Kernagį. Visi akordus nusirinkinėjo savaip, iš klausos, dažnai netiksliai.

Ši antologija yra pirmoji pagalba tiek pradedančiam dainuoti, groti ir kurti, tiek mažo miestelio muzikos mokytojai, tiek scenos grandui, tiek kiekvienam, kurio galvoje vis dar aidi Maestro dainos.

Ši antologija yra pirmoji pagalba tiek pradedančiam dainuoti, groti ir kurti, tiek mažo miestelio muzikos mokytojai, tiek scenos grandui, tiek kiekvienam, kurio galvoje vis dar aidi Maestro dainos. Visi žodžiai, visos natos, visi akordai tiek gitarai, tiek fortepijonui sugulė į labai svarbų dokumentą Lietuvos muzikos istorijoje. Dokumentą, kurį surašė Maestro bendražygis, „apkasų draugas“ kompozitorius Andrius Kulikauskas. Dabar tai gyva ir amžina. Vakaro metu bus galimybė įsigyti visus tris tomus už specialią kainą! 

Vakaro metu bus atidaryta net 40 fotografijų iš Vytauto Kernagio gyvenimo pristatanti paroda, jau apkeliavusi didelę dalį Lietuvos, kiekvienam atskleis tokį pažįstamą, tokį artimą ir tuo pačiu vis kitokį, skirtinguose amplua pasirodantį menininką. V.Kernagiui iškeliavus į amžinybę, Lietuvos fotomenininkai susivienijo ir susiuntė turimas gražiausias fotografijas, kuriose užfiksuotas Maestro, ne tik koncertų, renginių metu, bet ir kasdieniniame gyvenime. 

O koks gi vakaras be Vytauto dainų?! Be muzikos, kuri lydėjo kūrėją visą jo gyvenimą. Vakaro metu skambės ne viena žinoma V. Kernagio daina. Ir skambės ne įrašuose, o gyvai. Dainomis dalinsis kompozitorius Andrius Kulikauskas, dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas, jaunieji atlikėjai: Justė Kazakevičiūtė, Žilvinas Ališauskas, grupė „Baltos varnos“. Renginį ves būsimas režisierius Žilvinas Vingelis.

Renginio organizatoriai – geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kviečia nepraleisti progos ir ateiti į susitikimą su Vytautu Kernagiu, kurio vardas, kaip aukščiausia praba, dera šalia Mercedes-Benz ženklo. Juk pats Vytautas yra pasakęs, perfrazuodamas E. Hemingvėjų: „Mersedesas – tai šventė, kuri visada su Tavimi“.

Pabūkime kartu, prisiminkime Vytautą iš fotografijų, pasiklausykime „iki skausmo pažįstamų dainų“ ir pasinaudokime galimybę artėjančių švenčių proga pa(si)dovanoti Vytauto Kernagio dainų knygos antologiją arba kompaktinių plokštelių rinkinį sau arba visiems, gyvenantiems su šio talento kūryba. 

Nemokamas renginys prasidės 19 val. Pirklių g. 9. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius