Cirque Éloize šou „Cirkopolis“ atsiveža daugiau nei 10 tonų įrangos

Cirque Éloize šou „Cirkopolis“ stebina ne tik cirko artistų triukais, bet ir netradiciniais scenografiniais sprendimais. Lietuvoje vos po 10 dienų pasirodymus surengsianti trupė į Kauną ir Vilnių atsigabens daugiau nei 10 tonų įrangos, padėsiančios spektaklį paversti nepakartojamu reginiu. Kiniškos kartys, žongliravimas, vokiškas ratas, korėjietiška lenta ir daug kitų cirko įvairenybių nustebins visus žiūrovus.
Cirque Éloize šou „Cirkopolis“
Cirque Éloize šou „Cirkopolis“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Cirkas

Nuo juokingų išraiškų iki rimtų cirko triukų, nuo vieno aktoriaus pasirodymo iki masinių scenų – viską pamatysite „Cirkopolyje“. 12 cirko artistų naudodamiesi lynu, trapecijomis rodo neįtikėtinus akrobatinius triukus. Per kerintį 90 minučių šou žiūrovas jausis tarsi kine, cirke, realiame gyvenime ar fantazijoje. Įspūdingos vaizdo projekcijos ir originali muzika pakeri, ir žiūrovas stebi viską sulaikęs kvėpavimą.

Po šou žiūrovų veiduose – šypsenos ir ašaros

„Cirkopolį“ galima apibūdinti vienu žodžiu – žavu. Tai lemia ne tik aktorių meistriškumas, spektaklio turinys, bet ir kostiumai bei muzika. Režisierius Žanas Peišou tvirtina, kad kostiumų dizainerei Liz Vandal teko būti labai kūrybingai, kad sukurtų tokius „kalbančius“ kostiumus. Tą patį režisierius sako ir apie žmones, dirbančius su vaizdu ir garsu. Kostiumų dizainerė, apšvietėjas ir originalios muzikos autorius turėjo parodyti, kad iš šio pilko pasaulio galima padaryti spalvotą šou. Spektaklis remiasi judesiu, jame daug dėmesio skiriama apšvietimui, kostiumams, muzikai.

Organizatorių nuotr./Cirque Éloize šou „Cirkopolis“
Organizatorių nuotr./Cirque Éloize šou „Cirkopolis“

Nepaisant artistų profesionalumo, „Cirkopolis“ nuolat tobulinamas. „Tai fizinis pasirodymas, be teksto, todėl su laiku jis vis gerėja, atsiranda daugiau subtilumo, – aiškina Ž. Peišou. – Aktoriai labiau įpratę prie judesio, todėl jie gali sutelkti dėmesį į veiksmą, juo pasakoti istoriją.“

Trupė siekia su žiūrovais dalytis emocijomis

„Cirke, kaip ir bet kuriame kitame scenos mene, mes jaučiame žiūrovų siunčiamą energiją ir patys stengiamės kuo daugiau duoti žiūrovui. Mes jaučiame, kad visa tai mums sugrįžta. Su cirku aplankėme daugiau kaip 40 šalių ir pasirodėme daugiau nei 440 miestų. Tai proga žmonėms pabėgti nuo kasdienybės ir pamatyti kitą gyvenimo pusę. Mes matome šypsenas žiūrovų veiduose po spektaklio, kai kurie net verkia. Tai mūsų darbo – fantastiško šou – rezultatas. Žiūrovas išgyvena drauge su mumis, tikriausiai tai ir yra mūsų cirko išskirtinumas“, – svarsto ir džiaugiasi Ešlis Karas, „Cirkopolio“ pagrindinio vaidmens atlikėjas.

Per 20 savo veiklos metų Cirque Éloize trupės kuriami spektakliai jau spėjo pakerėti ne tik cirko, bet ir šokio bei teatro gerbėjus visame pasaulyje nuo Kanados iki Kinijos. Prestižinį „Drama Desk“ apdovanojimą už unikalią teatrinę patirtį pelniusį Cirque Éloize šou „Cirkopolis“ lapkričio 16 d. Lietuvos žiūrovai galės išvysti Kauno „Žalgirio“ arenoje, lapkričio 20 d. – Vilniaus „Siemens“ arenoje. Renginio Kaune bilietus platina Bilietai.lt, Vilniuje – Tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius