-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dešimtasis studentų teatrų pavasaris

Kasmet pavasarį Vilniuje šurmuliuoja universitetų teatrai iš viso pasaulio. Šiemet Universitetų teatrų asociacija veiklos dešimtmetį pasitinka tarptautiniu teatrų forumu „De profundis“.
Dešimtasis studentų teatrų pavasaris
Dešimtasis studentų teatrų pavasaris / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Pavasaris Studentai

Renginys, skirtas Vilniaus universiteto 430-osioms metinėms, šiame universitete vyks balandžio 27 – gegužės 1 dienomis.

Pasak projekto vadovo Rimanto Venckaus, jau forumo pavadinimas rodo pasididžiavimą tomis praeities gelmėmis, į kurias malonu atsigręžti, įdomu pasimokyti. Vilniaus universiteto jubiliejus yra tinkama proga atkreipti visuomenės, ypač akademinio jaunimo dėmesį į vieną prasmingiausių Vilniaus universiteto, galbūt ir visos Lietuvos studentijos, istorijos etapų – filomatų ir filaretų judėjimą (1817-1823 m.), kurio šūkis buvo „Dora, Mokslas, Tėvynė“. Todėl svarbus forumo akcentas yra kūrybinė edukacinė akcija, skirta Filomatų draugijos devizo postulatų aktualizavimui. Studentų trupė iš Varšuvos prie A.Mickevičiaus paminklo parodys specialią programą „Genijus“, skirtą žymiajam filomatui. Per forumo atidarymą bus parodyta Vilniaus universiteto teatro dramos trupės „Minimum“ premjera „Gaudeamus igitur“, pagal Justino Marcinkevičiaus kūrybą. Šiame Universiteto jubiliejui skirtame R.Venckaus režisuotame spektaklyje taip pat ryškūs filomatų devizo postulatai.

Forume dalyvaus Vilniaus ir Klaipėdos universitetų teatrai, taip pat jaunimo ir studentų teatrų trupės iš Lenkijos, Belgijos, Serbijos, Rusijos, Baltarusijos, atstovai iš kitų Europos šalių.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius