-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Docento Kęstučio Skerio kolekcijoje – 900 pieštukų

Japoniškas – su deimantu, karališkasis – su tikra karūna, didžiųjų kūrėjų menininkų vardais papuošti ar išleisti olimpinių žaidynių metu – tai Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kelių katedros doc. dr. Kęstučio Skerio pieštukai, kolekcionuoti apie 50 metų.
Kęstučio Skerio pieštukų paroda
Kęstučio Skerio pieštukų paroda / Alekso Jauniaus nuotr.

Idėja rinkti pieštukus Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kelių katedros docentui dr. Kęstučiui Skeriui kilo 1968 m., gavus pirmąjį Meksiko vasaros olimpinių žaidynių proga išleistą pieštuką. Nuo to laiko mokslininkas sukaupė 900 pieštukų kolekciją. VGTU bibliotekoje vykstančioje parodoje pristatomi 600 pačių įdomiausių ir ypatingiausių.

Ypatingi yra visi: kiekvienas turi savo istoriją, žymi svarbią datą ar primena garsių pasaulio dailininkų darbus, – pasakojo K.Skerys.

Pieštukus K.Skerys perka pats, keliaudamas po užsienį, kolekciją papildo ir draugų dovanoti egzemplioriai.

Anot K.Skerio, pirmasis jo pieštukas jam yra artimiausias. Šiuo metu kolekcionieriui įdomiausi  galerijų ir muziejų pieštukai, kurie dažniausiai būna įvairių formų ir spalvų, įmantriai papuošti. Paklausus apie vertingiausią pieštuką, K.Skerys tikino, jog brangių pieštukų jis neturi ir kaina čia nėra svarbi.

„Pats brangiausias pieštukas – pirmasis kolekcijos pieštukas, nes nuo jo viskas prasidėjo. Ypatingi yra visi: kiekvienas turi savo istoriją, žymi svarbią datą ar primena garsių pasaulio dailininkų darbus. Šiuo metu daugiausia dėmesio kreipiu į galerijų ir muziejų pieštukus: dažniausiai jie būna labai įdomūs, atspindi galerijos pobūdį, juose įkūnyti pagrindiniai muziejų eksponatai“, – pasakojo K.Skerys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius