Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etnokultūros stovykloje „Sutartinių ramuva“ aidės sutartinės

Rugpiūčio 8-13 dienomis vyks Lietuvos ramuvų sąjungos organizuojama jaunimo etnokultūros stovykla „Sutartinių ramuva“. Švenčionių rajone, Dvarciškiuose, vyksiančioje stovykloje jaunimas susipažins su įvairiomis tradicinės kultūros sritimis, tačiau svarbiausia stovyklos tema bus – pačius seniausius mūsų tautos dvasinius klodus išsaugojusios sutartinės.
Ramuvos stovyklos rengiamos nuo 1989 metų.
Ramuvos stovyklos rengiamos nuo 1989 metų. / Organizatorių nuotr.

Paskaitas apie sutartines skaitys ir jas giedoti jaunimą mokys sutartinių tyrinėtoja Daiva Račiūnaitė-Vyčinienė. Su baltų kultūros gelmėmis jaunimą supažindins žinomi baltų kultūros filosofijos ir mitologijos tyrinėtojai – dr. Dainius Razauskas ir Jonas Vaiškūnas.

Kaip ir ankstesnėse stovyklose bus mokomasi tradicinių žalvario darbų, juostų rišimo, riešinių nėrimo, marškinių siuvimo, dainų, šokių ir grojimo tradiciniais muzikos instrumentais. Stovyklautojai galės pasigaminti kankles bei būgnus.

Giedant sutartines vyks ir kūrybinis darbas – stovyklos dalyviai riš sutartinių sodą – sutarimo ir darnos ženklą. Sutartinių sodas bus kuriamas pagal aukštaitiškus papročius. Stovyklos pabaigoje bus švenčiama Žolinių šventė. Šventę skambant sutartinių giesmėms didysis sutartinių sodas bus iškabintas Romuvos šventovėje.

„Ramuvos stovyklos yra rengiamos nuo 1989 metų. Kasmet stovykloje svečiuojasi ir kaimyninių šalių jaunimas. Šiemet taip pat laukiame svečių iš Latvijos, Baltarusijos, Belgijos“, – sako Jonas Trinkūnas, vienas iš kasmetinės jaunimo stovyklos rengėjų.

Daugiau informacijos apie būsimą stovyklą galite rasti internetinėje svetainėje www.romuva.lt.

VIDEO: Romuvos stovykla 2009 Žemynėle žiedkelėle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius