Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Vilniaus kino šortai“ siūlo žiūrėti kiną troleibuse

Spalio 13-ąją Vilniuje prasidės jau 6-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai“. Ta proga ketvirtadienį sostinės gatvėse buvo galima išvysti troleibusą, gabenantį kino naujienas. Tokį kino teatro ant ratų pristatymą sumanė tarptautinio jaunųjų kino kūrėjų festivalio „Vilniaus kino šortai“ rengėjai.
Festivalis „Vilniaus kino šortai 2011“ visą mėnesį troleibuso keleiviams siūlys žiūrėti trumpus filmus.
Festivaliui „Vilniaus kino šortai“ artėjant, visą mėnesį dviejuose troleibusuose vilniečiams bus rodomi trumpi filmai. / Inos Puzakinaitės nuotr.

Kelionės metu buvo pristatyta ne tik kino teatro troleibusuose idėja, bet taip pat ir „Vilniaus kino šortai 2011“ programa, festivalio naujienos ir svečiai. Šeštus metus gyvuojantis festivalis šiemet savo lankytojams žada padovanoti dar daugiau trumpų kino juostų. Programoje numatyta net 10 konkursinių filmų programų, kuriose varžysis daugiau kaip 60 stipriausių šių metų debiutuojančių režisierių trumpametražių filmų iš viso pasaulio. Tačiau didžioji festivalio staigmena – kino seansai Vilniaus viešajame transporte.

Kino teatro ant ratų idėja, pasak festivalio organizatorių, turėtų pažadinti žmonių smalsumą ir domėjimąsi kinu. Vilniuje du 2-ojo ir 17-ojo numerio troleibusai „Solaris“ visą mėnesį keleiviams rodys net trisdešimt skirtingo žanro trumpametražių filmų. Troleibusai apklijuoti specialiais lipdukais, išskiriančiais juos iš visų kitų gatvėmis riedančių.

Pasak „Vilniaus kino šortai 2011“ organizatorių Rimantės Daugėlaitės ir Marijos Razgutės, idėja perkelti kiną į kasdienę miestiečių erdvę įgyvendinama bendradarbiaujant su UAB „Vilniaus troleibusai“ ir Vilniaus miesto savivaldybe.

„Kinas troleibuse – tai puiki galimybė populiarinti ne tik festivalį, bet ir patį trumpametražių filmų žanrą. Nuostabu yra tai, jog troleibusų filmų programoje visi filmai trunka vos kelias minutes – o juk tiek įprastai žmogus keliauja nuo vienos stotelės į kitą. Kinas tarsi pats atvažiuos pas žiūrovą, kurio stengsis neerzinti ir netrukdyti. Filmus nespręsta rodyti tik viename ekrane ir tik tuos, kurie nereikalauja garso“, – pasakojo organizatorės.

6-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai 2011“ vyks spalio 13-16 dienomis Vilniuje, kino centre „Skalvija“ ir kino teatre „Pasaka“, o spalio 21-23 dienomis – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Daugiau informacijos apie festivalį ir filmų programą rasite paspaudę čia.

Inos Puzakinaitės nuotr./Festivalis Vilniaus kino aortai 2011 visą mėnesį troleibuso keleiviams siūlys žiūrėti trumpus filmus.
Inos Puzakinaitės nuotr./ Kiną rodantys troleibusai apklijuoti specialiais lipdukais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius