Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fluxus ministerijoje“ – bendras Gedimino Gelgoto ir Gyčio Ivanausko projektas

Naujų idėjų kamerinis orkestras „NIKO“ kartu su savo vadovu Gediminu Gelgotu, atrodo, puikiausiai išpildo pasirinktą pavadinimą. Visada originalus ir talentingas kolektyvas jau gruodžio 17 dieną „Fluxus ministerijoje“ pakvies į naujo kūrinio premjerą „X 21,3“. Koncerte dalyvaus ir žinomas režisierius, choreografas, šokėjas Gytis Ivanauskas.
Gediminas Gelgotas
Gediminas Gelgotas / Organizatorių nuotr.

Parašyti naują kūrinį, anot G.Gelgoto, tiesiog atėjo laikas. Procesą, žinoma, paskatino ir gerbėjų bei kritikų susidomėjimas, kada gi bus tas naujas kūrinys.

„Keletą kartų metuose aplanko suvokimas, kad kažkas viduje prisikaupę ir norisi tai užrašyti, paversti garsais, išpasakoti žmonėms, pasidalinti. Sunku man pasakyti, kuo naujas kūrinys skirsis nuo kitų kūrinių. Mano muzika turi panašių sąskambių, kita vertus, „What's Unrobotizable“ ir „Body Language“ skamba visai skirtingai. Tikriausiai tas bendrumas atsiranda todėl, kad vis dėlto aš esu aš, o mano asmenybę domina, jaudina tam tikro pobūdžio temos ir idėjos. Sunkoka jas konkretinti, o galbūt ir nesinori. Jos globalios, susijusios su žmogaus egzistencija, pasauliu, gamta ir jos likimu“, – apie kūrybą kalbėjo orkestro dirigentas bei kompozitorius.

G.Gelgotas tikino, kad nieko nėra maloniau, kaip kurti muziką savo paties vadovaujamam kolektyvui, nes tai skatina jo tobulėjimą. Juk „NIKO“ geriausiai jaučia ir atspindi mano kūrinius.

„Gruodžio 17 dieną viso vakaro ašimi ir taps naujoji kompozicija. Jos pristatymą papuoš ir Gyčio Ivanausko pasirodymas. Tai žmogus, kuris muziką jaučia panašiai kaip ir aš“, – sakė kompozitorius.

Vasaros metu „Fluxus ministerijoje“ apsilankęs žinomas muzikos industrijos atstovas, kritikas ir kompozitorius Maxas Sternas iš Izraelio apie G.Gelgoto kūrybą po koncerto pasakė taip: „Aš patyriau didelį malonumą, klausydamasis G.Gelgoto muzikos, užpildytos intriguojančiomis improvizacijomis. Atrodė, kad „NIKO“ artistai ne tik sekė ramius Gelgoto rankų judesius, bet ir jo širdies plakimą, šitaip kartu kurdami nepaprastai galingą lietuviškos muzikos skambesį. Man neteko su kompozitoriumi susipažinti asmeniškai, bet džiaugiuosi turėjęs puikią galimybę išgirsti jo muziką.“

Apie tolimesnius planus „NIKO“ vadovas taip pat užsiminė. Be minėtojo koncerto, jie surengs dar du koncertus „Fluxus Ministerijoje“. Viename bus pristatyta originali kompozicija, sudaryta iš Johano Sebastiano Bacho muzikos ir atlikta kartu su dainininke Ona Kolobovaite, o kitame orkestras pagros visus šiemet dažniausiai atliktus ir didžiausių publikos ovacijų susilaukusius kūrinius, kartu su grupių „Empti“ ir „Pieno lazeriai“ vokaliste Giedre Kilčiauskiene, kuriai tai bus pirmasis žingsnis, dainuojant sudėtingą akademinę kompoziciją.

Įdomu tai, kad senas G.Gelgoto partitūras ketina išleisti viena didžiausių Vokietijos leidybinių kompanijų „Peermusik“, su kuria šį rudenį kompozitorius pasirašė kontraktą.

Koncertas gruodžio 17 dieną 20.30 val., bilietai nuo 20 iki 30 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius