-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Fotografai apie fotografus: „Prospekto“ galerijoje atidaryta paroda „Kolegos“

Lietuvos fotomenininkų sąjunga galerijoje „Prospektas“ atidarė naują parodą, kurioje fotografai prabyla apie fotografus. Parodoje „Kolegos“ fotomenininkai kviečia lankytojus pažvelgti į save ir kartu paneigia populiarią patarlę „batsiuvys be batų“.
Parodos „Kolegos“ atidarymo akimirkos
Parodos „Kolegos“ atidarymo akimirkos / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šmaikštūs, išradingi, ironiški ar stilistiškai angažuoti portretai pasakoja apie tai, kaip fotografai mato save ir savo kolegas kasdienybėje bei darbo procese. Lietuviškos fotografijos patriarcho Antano Sutkaus inicijuotoje parodoje atsiskleidžia plati fotografinio portreto išraiškos galimybių amplitudė. Portretas šiuo atveju pristatomas pačiomis įvairiausiomis formomis, nuo kasdienio kolegų bendradarbiavimo ir linksmų fotografinių replikų iki autorinio kūrybinio fotoatspaudo ir savęs jame traktavimo.

Paroda susideda iš dviejų dalių. Pirmojoje autoriai kuria savo autoportretus pabrėžtinai akcentuodami savitą stilių ir fotografinės raiškos specifiką. Antrojoje regime kolegišką bendradarbiavimą ir žaismingas darbo rutinos interpretacijas. 

Lietuvos fotografijos klasikai Antanas Sutkus, Aleksandras Macijauskas, Romualdas Požerskis ir kiti fiksuoja aplinką ir aplink esančius, bendro tikslo vedamus „kameros brolius“ sau įprastu dokumentinio kasdienybės stebėjimo stiliumi.

Viduriniosios kartos fotografai Violeta Bubelytė, Remigijus Treigys ir kiti autoportretą pateikia kaip autorinio braižo deklaraciją. Tarp šių dviejų polių ir išsiskleidžia parodos „Kolegos“ vizualinis nuotykis. Fotografijos mylėtojai čia ras ir tai, ką galime pavadinti klasikine „lemiamo momento“ fotografine paraktika, ir tai, kas leido kritiškai stebėti fotografinę aplinką ir save joje.

Parodos dalyviai: Algimantas Aleksandravičius, Violeta Bubelytė, Juozas Budraitis, Ričardas Dailidė, Ramūnas Danisevičius, Rimantas Daukša, Jonas Dovydėnas, Gintas Kavoliūnas, Julius Keleras, Valerij Koreškov, Algimantas Kunčius, Aleksandras Macijauskas, Raimundas Malaiška, Algirdas Musneckis, Aleksandras Ostašenkovas, Romualdas Požerskis, Monika Požerskytė, Romualdas Rakauskas, Saulius Slavinskas, Antanas Sutkus, Vytautas Suslavičius, Remigijus Treigys, Gintaras Žilys, Saulius Žiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius