Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografijų paroda „Žmonės“ atskleis skirtingų šalių žmonių bendrumą

Rugpjūčio 10–rugsėjo 3 dienomis Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) bus eksponuojama Ramintos Kriščiūnaitės fotografijų paroda „Žmonės“.
Ramintos Kriščiūnaitės fotografija
Ramintos Kriščiūnaitės fotografija / Ramintos Kriščiūnaitės nuotr.
Temos: 1 Paroda

Prieš kelerius metus Raminta pradėjo daug keliauti. Kelionių atsiminimuose ryškiausi išlikdavo sutikti žmonės, jų nuotaikos ir mintys. Nuotraukos padeda nepamiršti. Metams bėgant, tokių prisiminimų susikaupė labai daug ir atėjo laikas žmonių ir jų minčių parodai „Žmonės“.

„Visi mes – iš skirtingų pasaulių. Dalijamės Žeme ir stengiamės draugauti. Net artimiausi žmonės kartais atrodo atvykę iš labai labai toli, o kelyje sutiktas nepažįstamasis – tiesiog brolis, ir norisi, kad visada pasiliktų kartu. Kontaktas su visais šiais žmonėmis – lyg mokykla, kurioje dėsto geriausi mokytojai, o moko apie gyvenimą kartu, išliekant savimi ir dalijantis tuo, kas esi“, – parodos herojus apibūdina autorė.

Ramintos darbai spinduliuoja šiluma ir pozityvumu. Nuotraukose – skirtingo amžiaus, pažiūrų, religijų ir tradicijų žmonės iš įvairiausių pasaulio kampelių. Visus juos vienija atviraširdiškumas, pasitikėjimas žmogumi ir pasauliu, noras pažinti ir dalintis. Tai paroda, atskleidžianti ne tik išorinį žmonių skirtingumą, bet tuo pačiu parodanti jų bendrumą.

R.Kriščiūnaitė fotografijos menu pradėjo domėtis dar vaikystėje. Iš pradžių tai tebuvo žaidimas su senais juostiniais fotoaparatais. Kiekvieną kartą sužinant vis daugiau ir daugiau, tai tapo nuo gyvenimo neatsiejamu hobiu. Jos talentą įamžinti žmones ir jų nuotaikas pastebėjo draugai ir aplinkiniai. Jų pastūmėta Raminta surengė dvi parodas: Mykolo Romerio universitete Vilniuje ir Selezijos universiteto Meninės fotografijos institute, Čekijoje.

Parodos „Žmonės“ atidarymas vyks rugpjūčio 10 d. 17.30 Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius