Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografo Rimaldo Vikšraičio paroda: nuo šokiruojančios kaimo realybės iki pasaulio kvapų

Pasaulyje apie Rimaldo Vikšraičio fotografijas daug ir garsiai imta kalbėti daug ir garsiai po Arlio fotografijos festivalio apdovanojimo, kuriam jį nominavo britų fotografijos legenda Martinas Parras. Nuo to laiko Rimaldas savo personalines parodas dažniau rengia už Lietuvos ribų nei savo šalyje.
Rimaldo Vikšraičio fotografijos darbų paroda
Rimaldo Vikšraičio fotografijos darbų paroda / Organizatorių nuotr.

 Parodoje „Prospekto“ fotografijos galerijoje autorius pristato darbus, kurtus per pastaruosius penkis dešimtmečius, lankytojai čia pamatys žymiausių ciklų „Pavargusio kaimo grimasos“, „Vienkiemo godos“ akimirkas bei pastaraisiais metai autoriaus plėtojamo ciklo „Pasaulio kvapai“ fotografijas.

Ir nors naujausi Rimaldo Vikšračio darbai skiriasi nuo žinomiausių ciklų, žiurovas vistik verčiamas būti vojeristu, stebinčiu ne visada patrauklią, o kartais ir šokiruojančią realybę. Minėtasis Martinas Parras apie Rimaldo darbus rašė „žvelgdamas į R. Vikšračio fotografijas jaučiuosi it dalyvaučiau beprotiškame ir siurrealiame vakarėlyje, tarsi sėdėčiau už to pačio stalo. Jei kalbėčiau lietuviškai, galėčiau ten sudalyvauti. Bet, deje, tai niekada neatsitiks, todėl mums lieka tik R. Vikšračio fotografijos“

Rimaldas Vikšraitis gimė 1954 m. kovo 18 d. Sintautuose, Šakių rajone, nuo 1985-ųjų yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 1997-aisiais jam suteiktas Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografo menininko (AFIAP) garbės vardas. 2000–2001 m. ir 2003–2004 m. paskirta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos individuali valstybės stipendija. Didžiausiame Europos fotografijos festivalyje „Rencontres d’Arles“ („Arlio susitikimai“ , – pranc.) Arlyje (Prancūzija) jo darbai įvertinti pagrindiniu, Metų atradimo prizu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius