Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminui Storpirščiui jubiliejaus proga – dėžė obuolių ir bičiulių staigmenos

Aktorius, dainuojamosios poezijos puoselėtojas ir pedagogas Gediminas Storpirštis trečiadienio vakarą prisipažino jautęsis lyg pakilęs virš žemės – jo 50-mečio sukakčiai skirto koncerto Kotrynos bažnyčioje pirmojoje dalyje jubiliatas buvo pasodintas pirmojoje eilėje ir galėjo klausytis scenos kolegų, mokinių ir bičiulių nuoširdžių žodinių ar muzikinių sveikinimų, kurie atkeliavo net iš Farerų salų ar Šiaurės Airijos.
Gediminas Storpirštis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.
Gediminas Storpirštis jubiliejaus proga pasveikintas scenos bičiulių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes su Gediminu kartu mokėmės nuo pirmos klasės, kartu devintoje klasėje pradėjome teatrinę veiklą statydami spektaklius, kuriuos režisavo mūsų klasės draugas Gintaras Varnas. Vėliau kartu lankėme dramos būrelį, buvo smagūs laikai su ingeborgomis dapkūnaitėmis, aidais marčėnais ir kitais... – prisiminė dvi dainas bičiuliui dovanojęs Vytautas V.Landsbergis. – Su Gediminu mus suvedė partizanų tema ir darbas su vaikais.“

Sveikinimo kalbą palydėjo liaudies dainos „Šią naktelę per naktelę“ posmeliai.

„Aš priskinsiu obuolėlių raudonų raudonų ir nunešiu Gediminui dovanų dovanų...“, – traukė V.V.Landsbergis, o tuo metu jubiliatui buvo įteikta didelė medinė dėžė obuolių, kuriuos G.Storpirštis mielai dalijo salėje sėdintiems žiūrovams.

„Gediminas yra tas žmogus, kuris yra vertas, kad mes susirinktume ne tik jo jubiliejaus proga, bet ir pagerbdami jo kūrybinį indėlį, dėka kurio užaugo nemažas poezijos mylėtojų ratas“, – sakė poetas Rimvydas Stankevičius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpiratis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpirštis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.

Ant scenos kartu su Sauliumi Petreikiu užlipęs Domantas Razauskas į jubiliatą kreipėsi su sau būdingu šmaikštumu: „Labai sveikiname su tokiu garbingu jubiliejumi. 30 metų – tai labai nedaug...“

Padėkos žodžių negailėjo G.Storpirščio atrasti ir į sceną pastūmėti muzikantai Jonas Talandis, Mindaugas Ancevičius, Vygintas Zmejauskas. Kostas Smoriginas prisiminė pačią skaniausią kiaušinienę Storpirščių namuose ir paties Gedimino sumeistrautus „antrasolius dėl noro būti nepriklausomu ir laisvu“.

„Dabar linkiu tau tikrumo, padorumo, ištikimybės ir kantrybės“, – linkėjo scenos vilkas ir sulaužė organizatorių nurodymus, vietoj dviejų dainų sudainuodamas tris.

Sveikinimų dalį užbaigė Aidas Giniotis, prisimindamas, kada pirmą kartą susitiko su jubiliatu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpiratis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpirštis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.

„Pamačiau jį kolūkio laukuose – jis tada buvo labai gražus, nusikirpęs plaukus, nes neseniai buvo nusifilmavęs filme. Tada vienintelį kartą gyvenime pasigailėjau, kad nesu moteris“, – juokavo Keistuolių teatro vadovas, išprovokavęs G.Storpirštį patį užlipti ant scenos ir sudainuoti savo garsiąją dainą „Kregždė“.

„Ačiū jums visiems – šiandien jaučiuosi lyg pakilęs virš visų, sėdžiu pirmoje eilėje, klausausi savo dainų, kurias atlieka kiti ir galvoju: „Pasirodo, vieną kitą dainą esu parašęs...“, – šypsojosi G.Storpirštis, sulaukęs glėbio gėlių ir šiltų dovanų.

Antrojoje koncerto dalyje jubiliatas, atsidėkodamas už sveikinimus, susirinkusiems įteikė savo dovaną – pristatė pirmąją savo ir grupės gyvo koncertinio įrašo kompaktinę plokštelę „Taip“, kurioje įamžinta 16 dainų su Lietuvos nacionalinės premijos laureatų Justino Marcinkevičiaus, Sigito Gedos, Juozo Erlicko ir kt. tekstais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpiratis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Storpirštis su jubiliejumi pasveikintas scenos bičiulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius