Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kačerginę – ne tik per Jonines

Su vasaros lietumi praūžusi Kačerginės kurorto (Kauno raj.) Joninių gegužinė trumpam visus nuskraidino į šios vasarvietės ištakas.
Joninės Kačerginėje
Joninės Kačerginėje

1933 metais Kačerginė  oficialiai gavo kurorto statusą. Sužavėti sveiku pušynų oru, unikalia gamtine aplinka ryškiausi Lietuvos inteligentai čia statėsi vilas, visam vasaros sezonui nuomavo Kačerginės ir Palankių kaimo gyventojų trobas.

Anais laikais garlaiviai, mantos prikrauti vežimai linksmai riedėjo į sveikatingumo šaltinį romantiškame Nemuno vingyje. Į kasmetinę Kačerginės bendruomenės šventę Liepų parke birželio 23-iają subilda meno kolektyvai, tautodailininkai, gausus būrys miestelio šeimų ir pasisvečiuoti atvykusiųjų vasarotojų.

Daugelis pripažįsta atvykę į kurortą. Kiekvienas čia randa savo širdžiai atgaivą. Naujutėlaičiai asfalto takai, nenusėdus nuo  dviračio, leidžia pažvelgti į miestelio kultūros paveldą. V.Mykolaičio-Putino vasarnamis ir paminklas kiemelyje, skupltūrinių suolelių skverelis klasiko atminimui, Prano
Mašioto pasakų parkas, koplytstulpis Jonui Biliūnui, poilsiavietės ,,Apuokynė", ,,Barsukynė" vaizdingi Nemuno krantai su kitapus ant aukštų kalvų iškilusiu Šilelio kaimu, Liepų parkas.

Birželio 23 dieną iškilmingo tradicinio dviračių ir dviratukų parado dalyviai išdidžiai pravažiavę pagrindine miestelio gatve, atskraidino kurorto dvasią. Su kylančiais į dangų balionais pakilo ir miestelio vėliava, kurioje pavaizduota 14 kankorėžių, simbolizuojančių sveikatingumą.

Šalia parko įsikūrusi kavinė ,,Kačerga" svetingai sutiko šventės dalyvius. Aikštėje, krapnolant lietui, skambėjo juokas.Lietaus purslai tiško iš
po energingųjų tautinių šokių kolektyvų ,,Kupolio rožė", ,,Mintinis", ,,Vija" šokėjų padų.

Gaiviai spindėjo lietaus lašai ant ąžuolo vainikų, dar labiau spindėjo laimingųjų apvainikuotų Jonų šypsenos.

Tikromis vainikais karūnuotomis kurorto karalienėmis tapo Kačerginės liaudiškos muzikos ,,Nemuno vingis" dainininkės. Jaunystės žavesys sklido iš šventės svečių-pramoginės muzikos DND atlikėjų balsų.

Visus nuo žemės pakėlė ir į bendrą ratą įsuko ,,16 Hz" linksmieji atlikėjai. Daug Kačerginės bendruomenės rankų ir širdžių pynė, dabino, vežė, nešė ir
puošė šventę, kad skaidriame lietaus lašelyje spindėtų atgimstančio nuostabaus kurorto – Kačerginės – vardas. Čia verta sugrįžti bet kokiu oru ir atrasti šį miestelį iš naujo! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius