Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyksta „Mayhem“ – žymiausia Norvegijos metalo grupė

Viena žymiausių sunkiosios muzikos grupių, norvegai „Mayhem“, atvyksta į Lietuvą. Norvegiško Black metalo muzikos pionieriai vienintelį šou Baltijos šalyse surengs liepos 16-18 dienomis muzikos festivalyje „Velnio akmuo“.
Gupės „Mayhem“ pasirodymas
Gupės „Mayhem“ pasirodymas / „ALT events“ nuotr.
Temos: 1 „Devilstone“

Garsėjanti savo istorija ir radikaliais pasirodymais scenoje, grupė „Mayhem“ pusantros valandos koncertinėje programoje pristatys savo kūrinius iš 1994 – 2007 kūrybos laikotarpio.

„Šis festivalis, skirtas įvairios sunkiosios muzikos judėjimams, niekada neapsieis ir be juodžiausio metalo, turinčio ryškų pėdsaką visoje muzikos ir kultūros istorijoje. Nepaprastas įvykis tai, kad šiais metais Black metalo stovyklai atstovaus ne kas kitas, o patys šio stiliaus įkvėpėjai „Mayhem“. Šios gyvos legendos dalyvavimas festivalyje „Velnio akmuo“ tapo įmanomas bendradarbiaujant su Norvegijos karalystės ambasada. Tik jos paskatinimo ir didžiulio indėlio dėka „Mayhem“ išvysime Anykščiuose“, - teigia festivalio organizatorius Vaidas Voronavičius. 

Nuo 1986 metų gyvuojantys norvegai išleido tik 4 albumus, tačiau tai nekliudo grupei būti vienai iš žinomiausių juodojo metalo muzikos grupių pasaulyje. Debiutinis grupės albumas „De Mysteriis Dom Sathanas” net iki šių dienų muzikos kritikų yra pripažįstamas pačiu geriausiu kada nors išleistu Black metalo albumu. Paskutinis grupės albumas „Ordo ad Chao”, pasižymintis muzikiniais eksperimentais, vertinamas ne tik sunkiosios muzikos gerbėjų. 2008 metais albumas buvo pakilęs net į 12 Norvegijos muzikos topų vietą ir tais pačiais metais Norvegijos Grammy apdovanojimuose laimėjo geriausio sunkiosios muzikos albumo titulą.

Iš Oslo kilusi grupė garsėja ne tik savo kūryba, bet ir itin radikaliais bei agresyviais pasirodymais scenoje, dėl ko praeityje dažnai susilaukdavo kritikos ir cenzūros. Vien ko vertas „Mayhem“ sceninis įvaizdis ir dekoracijos, kurios piktina gyvūnų teisių gynėjus ar jautresnių nervų žmones. Galiausiai, „Mayhem“ yra ne tik scenos „blogiukai“, bet ir viešbučių siaubas, sukėlęs ne vieną skandalą. O žvelgiant į praeitį kur kas labiau jaudina rimtesni įvykiai – vieno grupės nario savižudybė, kito žmogžudystė, Norvegijos bažnyčių deginimai, sąmokslo teorijos, „Black Inner Circle“ judėjimas ir daugelis kitų nepaaiškinamų faktų ir mitų.

„Mayhem“ per savo muzikos karjerą yra sugroję beveik visuose žymiausiuose sunkiosios muzikos festivaliuose Europoje ir už jos ribų. Be grupės koncertinių pasirodymų neapsieina ir didieji sunkiosios muzikos renginiai Amerikoje. Nors grupė pernai atšventė 25 metų jubiliejų, populiarumo ir aukštų pozicijų ji nepraranda net iki šių dienų ir toliau žavi savo netradiciniais koncertiniais pasirodymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius