-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Menų spaustuvę sugrįžta judesio spektaklis „Mono Tyla“

Sėkmingai debiutavęs lapkričio mėnesį kaip programos „Atvira erdvė“ dalis, judesio spektaklis „Mono Tyla“ vėl rodomas Menų spaustuvėje vasario 8d. (antradienį) 19val.
Judesio spektaklis „Mono Tyla“
Judesio spektaklis „Mono Tyla“ / Organizatorių nuotr.

Tai spektaklis apie ne(su)kontroliuojamą žmogaus vidinį triukšmą, balansavimą tarp šviesos ir tamsos. Spektaklio duetas – šokėja ir choreografė Giedrė Ubartaitė (šokusi Airos Naginevičiūtės, Vyčio Jankausko, Aistės Kriukelytės ir kt. spektakliuose) ir kompozitorė Eglė Sirvydytė (kompozitorė, dainininkė, žinoma iš kitų projektų „Dykumos“, „mmpsuf“) nekelia klausimo, kas pirmiau: muzika ar šokis, o kuria drauge stimuliuodamos muzikos ir judesio atsiradimą. Jos kelia prielaidą, jog vidinė lygsvara yra įmanoma tada, kai sugebame priartėti prie savojo triukšmo anatomijos, išnagrinėti jos atskiras linijas, jungtis ir kapiliarus, sugebėti pakelti tylą, susikoncentruoti ties savimi – išlaikyti fermatas ir pauzes. E. Sirvydytė kūrybinį procesą apibūdina, kaip sinergiją, papildymą viena kitos. Kalbama apie tas pačias būsenas, bet per individualią asmeninių išgyvenimų, nuojautų ir patirčių prizmę.

Pagrindinės spektaklio dalys: muzika, šokis, šviesa – trys dalys, trys gyvi kūnai lyg trys monologai, kalbantys vienu metu, organiškai pinasi į vieną energetinį krūvį. „Apšvietimu dalijant sceną į atskiras dalis, jose kuriamos skirtingos tempo ir emocijos atžvilgiu kombinacijos, emocijos, skirtingi pasakojimai. Dažniausiai naudojami apskritimai – lyg gyvenimo, asmeninės erdvės ar paties asmens simboliai“, – teigė Sigita Ivaškaitė („7 Meno dienos“).

Spektaklio komanda džiaugiasi, kad pirmieji du premjeriniai pasirodymai sulaukė pilnos salės žiūrovų ir spektaklis dar bus rodomas vasario ir kovo mėnesiais.

Spektaklio trukmė – 40 min.

Spektaklio kūrybinė grupė:

Choreografija ir šokis – Giedrė Ubartaitė

Muzika – Eglė Sirvydytė, Alius Bareckas

Scenografija – Artūras Šimonis

Šviesos – Aurelijus Davidavičius, Giedrė Ubartaitė

Garsas – Alius Bareckas

Vadyba – Jurga Kazarauskaitė

„Mono Tyla“ vasario 8d. 19val. ir kovo 20d. 19val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje (Šiltadaržio g. 6, Vilnius).

Bilietus į spektaklį galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internetu www.tiketa.lt bei likus 1val. iki spektaklio pradžios renginio vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius