-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Iuvenes art” jaunieji menininkai įkvėps ne tik Trakų, bet ir Birštono publiką

Liko jau visai nedaug, kai praėjusiais metais pradėtas rengti koncertų ciklas „Iuvenes art“ ir vėl kvies žiūrovus klausytis jaunųjų menininkų kuriamos muzikos. Praėjus beveik metams nuo paskutinio „Iuvenes art“ renginio, kuriame pasirodė jaunas ir talentingas lietuvių trio „Claviola“, jaunimo kuriama ir atliekama klasikinė muzika vėl skambės ne tik lankytojų pamėgtame Užutrakio dvare, bet ir Birštono kurhauze.
Iuvenes art
Iuvenes art

Antrus metus iš eilės vyksiantis koncertų ciklas „Iuvenes art“ yra žinomas ne tik klasikinės muzikos profesionalams, mėgėjams, bet ir nieko bendro su muzika neturintiems žmonėms.

Projekto idėja populiarinti jaunosios kartos klasikinės muzikos atlikėjus kilo Trakų krašte užaugusiai ir čia gyvenančiai, profesionaliai muzikei Ievai Tijūnėlienei. Jauniesiems muzikams, norint sulaukti pasisekimo, reikia daug ir kantriai dirbti. Kartais jiems tiesiog trūksta publikos, kuri išklausytų ir įvertintų, o publikai – jaunųjų menininkų kūrybos, kuri įkvėpia ir leidžia išgirsti tuos pačius, žymių kompozitorių kūrinius kitaip – drąsiai, jaunatviškai.

„Tikiu, jog šis  projektas – tai abipusė nauda tiek pradedantiesiems menininkams, tiek klausytojams. Vieniems tai puiki proga pristatyti bei kuo plačiau paskleisti savo kūrybines idėjas, kitiems – galimybė išgirsti aktualiausias jaunųjų muzikų kūrybos, atlikimo tendencijas, būdas praplėsti kultūrinį akiratį“, - apie projekto tikslus pasakojo I. Tijūnėlienė.

Būtent todėl projektas „Iuvenes art“ vyks jau antrąkart. Praėjusiais metais klausytojai galėjo išgirsti tiek Lietuvoje, tiek Vokietijoje vertinamo smuikininko Algirdo Šocho ir žinomos pianistės, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos lektorės Jonės Punytės, charizmatiškos altistės Ugnės Petrauskaitės ir pianistės Austėjos Valušytės bei trio „Claviola“ kuriamą muziką ir profesionalų atlikimą.

Šiemet koncertai vyks ne tik nepriekaištingos gamtos apsuptame Užutrakio dvare, bet ir visų pamėgtame, išskirtiniame Birštono kurhauze

Šiemet projekte „Iuvenes art“ pasirodys šiuo metu Šveicarijoje gyvenanti ir besimokanti jaunosios kartos lietuvių pianistė Nijolė Abarytė, drauge su scenos partneriu, amerikiečių kilmės violončelininku, profesoriumi Scott Terzaghi. Taip pat žiūrovus stebins jaunojo akordeonisto Laimono Salijaus ir smuikininkės Mildos Kazakevičiūtės duetas, bei šiuo metu Nyderlanduose gyvenanti, Trakų krašte užaugusi saksofonininkė Rusnė Mikiškaitė, pasirodysianti su kolega, pianistu Thijn Vermeulen.

Šiemet koncertai vyks ne tik nepriekaištingos gamtos apsuptame Užutrakio dvare, bet ir visų pamėgtame, išskirtiniame Birštono kurhauze.

KONCERTŲ DATOS:

Pianistė Nijolė ABARYTĖ (LIETUVA-ŠVEICARIJA), violončelininkas Scott TERZAGHI (AMERIKA-ŠVEICARIJA) 
2014 m. rugsėjo 27 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. rugsėjo 28 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.)


Akordeonistas Laimonas SALIJUS (LIETUVA), smuikininkė Milda KAZAKEVIČIŪTĖ (LIETUVA) 
2014 m. spalio 11 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. spalio 12 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.)

Saksofonininkė Rusnė MIKIŠKAITĖ (LIETUVA-NYDERLANDAI), pianistas Thijn VERMEULEN (NYDERLANDAI) 
2014 m. spalio 25 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. spalio 26 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.)

* Įėjimas mokamas. Kaina – 10 Lt. Bilietus galėsite įsigyti renginių vietoje likus valandai iki koncerto.

Organizatorius – Trakų krašto vietos veiklos grupė. Partneriai – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, Trakų kultūros rūmai, Birštono kultūros centras. Pagrindiniai rėmėjai – UAB „Vilsida“, UAB „Senoji kibininė“, poilsio ir pramogų parkas „TonyResort“.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius