Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Meko skersgatvį dekoruos menininkas iš Vokietijos

Spalio 28 dieną Vilniuje, Užupyje esančiame Jono Meko skersgatvyje, bus pristatomas naujas tarptautinis Užupio meno inkubatoriaus projektas „Anapus vartojimo“. 11 valandą skelbiamas oficialus projekto pirmojo etapo uždarymas, o 17 val. kviečiami susirinkti meno gerbėjai ir visi Vilniaus miesto gyventojai į susitikimą su tapytoju iš Berlyno Johannesu Mundingeriu, pamatyti jo nutapytą skersgatvio sieną bei artimiau susipažinti su Jono Meko kūryba.
Johannesas Mundingeris
Johannesas Mundingeris / Menininko archyvo nuotr.

Nestandartinių iliustracijų kūrėjas Johannesas Mundingeris yra pirmasis Užupio meno inkubatoriaus projekto „Anapus vartojimo“ dalyvis. Jau ketvirtą kartą Lietuvoje viešintis menininkas šįkart pasirinko neeilinę Užupio vietą – Jono Meko skersgatvį. Tarp Vilniaus dailės akademijos ir Užupio gatvės esantį skersgatvį nuo šiandien ketinama prikelti antram gyvenimui. Menininkas ištapys išorinę skersgatvio sieną ir antradienį pakvies užupiečius ir visus Vilniaus miesto gyventojus padėti paskutinį tašką jo kūrinyje. J.Mundingeris teigia, jog  būtina atkreipti dėmesį į šios vietos reikšmę ir dėti visas pastangas skersgatvio sutvarkymui.

Istanbulą dekoravo Johannesas Mundingeris

Menininko archyvo nuotr./Istanbulą dekoravo Johannesas Mundingeris

Kūrinys Jono Meko skersgatvyje – vienas iš kelių J.Mundingerio viešnagės Užupyje tikslų. Menininkas jau spėjo ištapyti  išorinę Užupio meno inkubariaus galerijos „Kalnas“ sieną, o spalio 30 d. jis pakvies į galeriją „Galera“, adresu Užupio g. 2, kurioje bus atidaroma menininko personalinė paroda „The Glass Mountain Gathering“.

„Anapus vartojimo“ – menas miestiečiams

Daugelis vilniečių laisvalaikio metu renkasi lengva ranka pasiekiamus, industrijų brukamus pramoginius produktus, o šiuolaikinio meno kūriniai jiems atrodo tolimi ir nesuprantami. Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas tarptautinis projektas „Anapus vartojimo“ skirtas miesto gyventojams, pasiilgusiems meno ne galerijose, o miesto gatvėse. Iki gruodžio mėnesio vilniečiai ir miesto svečiai galės susipažinti su menininkų iš Vokietijos, Lenkijos ir Suomijos kūryba.

Johanneso Mundingerio galerija „Kalnas“

Menininko archyvo nuotr./Johanneso Mundingerio galerija „Kalnas“

„Šiandien šiuolaikinis menas primena rebusą, todėl poilsiui žmonės dažniau renkasi lengvas pramogas. Jiems sunku rasti meno kūrinių, kurie būtų nesunkiai suprantami, aiškūs ir paprasti, tad žmonės be specialaus kultūrinio išsilavinimo nevaikšto ir į meno galerijas. Šiuo projektu siekiame, kad menas pasiektų tuos, kurie paskendę pramogų vartojimo rutinoje. Galbūt tai padės ją peržengti,“ – sako Užupio meno inkubatoriaus projektų vadovė Solveiga Gutautė.

Lapkričio pradžioje į Užupį atvyks skulptoriai Katarzyna Warzewska – Adamowska ir Tadeuszas Adamowskis iš Lenkijos bei Johhana Iivessalo iš Suomijos. Plačiau su šių menininkų kūryba bus galima susipažinti jų rezidencijų Užupyje metu.

Projekto pirmojo etapo proceso video čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius