Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejaus „Juškus gallery“ proga pagerbs Lietuvos tapybos meistrus

Vakar vakare 20-ies metų jubiliejų švenčiančioje galerijoje „Juškus Gallery“ buvo pristatyta šiai progai skirta paroda „Lietuvos tapybos meistrai“.
„Šunys ir laivas“ 1957 m.
„Šunys ir laivas“ 1957 m. / dail. Vytautas Kasiulis

„Tai yra aukščiausio lygio muziejinės klasikos kūriniai, modernizmo klasika“, – trumpai parodą pristatė galerijos direktorius Donatas Juškus.

Jubiliejaus proga Juškaus galerijoje veikia įsigytų dailės kūrinių paroda, kurioje galima susipažinti su gyvais ir jau anapilin išėjusiais klasikais: Adomo Galdiko, Antano Gudaičio, Vytauto Kasiulio, Leono Katino, Vinco Kisarausko, Alvydo Petrulio, Igorio Piekuro, Vytauto Šerio, Jono Švažo, Stasio Ušinsko, Jono Vaičio, Viktoro Vizgirdos  kūriniai sudaro beveik pusę ekspozicijos. D.Juškus pažymėjo, kad ši paroda nėra vien tik duoklė klasikai – parodoje atsispindi ir lietuviškos dailės tradicija, ir ją tęsianti vidurinioji karta, ir modernizmo šaukliai.

Galerijos vadovas džiaugėsi solidžiu jubiliejumi. „Didžiuojuosi, nes 20 metų reta galerija išsilaiko, retas verslas gali tuo pasigirti apskritai. Mes sėkmingai vystėmės ir augome, kilo mūsų profesionalumo lygis. Didinome supratimą apie meną ir jo kultūrą, estetinį grožį, išauginome ne vieną kolekcininką“, – sakė pirmosios privačios galerijos vadovas D.Juškus.

„Juškus Gallery“ yra įsikūrusi Barboros Radvilaitės 6B, parodą iki sausio 25 d. aplankyti galite nuo pirmadienio iki šeštadienio 11 – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius