Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubliejiniame Nidos festivalyje „Benai, plaukiam į Nidą“ – koncertai bei fejerverkų šou

Jau šį savaitgalį (birželio 6–7 dienomis) vasaros pradžią paminės 20-tus metus Neringos savivaldybės organizuojamas festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“. Kuo miestui reikšmingas šis renginys? Kokias staigmenas jubiliejaus proga yra paruošę šio festivalio organizatoriai?
Nidos festivalio akimirka
Nidos festivalio akimirka / ZUZI nuotr.

„Džiaugiamės, kad galime šiuo renginiu atidaryti Nidos vasaros sezoną. Be to, smagu kad maestro V.Kernagio šūkis „Benai, plaukiam į Nidą“ yra išlikęs iki šių dienų, – teigia Neringos miesto meras Darius Jasaitis. – Tai yra šventė ir muzikantams, kurie čia jau daug metų koncertuoja, ir svečiams bei patiems neringiškiams. Su šiuo renginiu mes pradedame gyventi kitu ritmu. Jaučiame, kaip Neringa atgyja“

Paklaustas, kokias staigmenas renginio jubiliejaus proga yra paruošusi miesto savivaldybė, D.Jasaitis nuotaikingai atsako: „Abi dienas bus fejerverkai – ir penktadienį, ir šeštadienį!“.

20 val. penktadienį (birželio 6 d.) vyks festivalio atidarymo šventė – jubiliejinis Merūno koncertas. Bus galima išgirsti įvairių operų arijas, kurias atliks „el Fuego“, I.Valinskienė, I.Starošaitė, E.Jakštytė, M.Linkytė bei pasaulinės pop klasikos melodijas. Taip pat išgirsite Kauno miesto simfoninį orkestrą, diriguojamą M.Staškaus.

VIDEO: Festivalis "Benai, plaukiam į Nidą" 2014.

Šeštadienio (birželio 7 d.) programa prasidės 12 val. koncertu, skirtu vaikų gynimo dienai. Programoje – populiariausi Lietuvos vaikų kolektyvai.

17 val. V.Kernagio skverelyje vyks Bardų koncertas.

20 val. klausytojai galės išgirsti bei išvysti įvairių Neringos kolektyvų pasirodymus. Dalyvauja: 3 Nidos KTIC „Agila“ kolektyvai (liaudiškos muzikos kapela „Joldija“, tautinių šokių kolektyvas „Kalnapušė“, folkloro ansamblis „Giedružė“) ir 2 Juodkrantės L.Rėzos

Didysis Nidos festivalio koncertas prasidės 21 val. Programoje – garsūs Lietuvos dainininkai bei kolektyvai žada atlikti populiariausius visų laikų lietuviškus šlagerius. Dalyvauja: R.Kirilkinas, Soliaris, Ž.Žvagulis, „Rollikai“, „Džentelmenai“, „Patruliai“, „Studentės“, „Tabasco“, „Pikaso“, „Mochito“, „Laimės choras“ ir daugelis kitų atlikėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius