Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarkas švenčia miesto įkūrimo 755-ąjį gimtadienį

Ilgąjį Žolinių savaitgalį Jurbarkas pasitinka itin džiaugsmingai – miestas tris dienas švęs 755 metų sukaktį. Penktadienį miesto gimtadienio viešnia tapo prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Šventė Jurbarke
Šventė Jurbarke / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Jurbarkas

Išgirsti prezidentės sveikinimo kalbos sugužėjo gausybė miestelėnų, ties Sergejaus Ilarijonovičiaus Vasilčikovo dvaru susirinkusių po šventinės eisenos. Gėlėmis išpuoštomis miesto gatvėmis Dainų slėnio link keliavo įvairiausių įstaigų ir organizacijų atstovai – savivaldybės valdininkai, skautai, kultūros įstaigos darbuotojai, sportininkai, ugniagesiai, pasieniečiai, svečiai iš užsienio.

Ties scena, pastatyta dvaro prieigose, netrukus pakilo šalies ir miesto vėliavos, o į sceną įžengė Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Sveiki, lietuviai prie sienos“, – pasisveikino šalies vadovė. Didžioji dalis D.Grybauskaitės kalbos buvo apie piktą kaimyną, įsikūrusį šalia Lietuvos sienos, prie kurios prisigretinęs ir Jurbarko miestas. „Kaimyno nepasirinksi“, – priminė D.Grybauskaitė, pabrėždama, kad lietuviai taikūs žmonės, tai parodo ir tai, jog į šventę atvyko aštuonių užsienio šalių atstovai, tarp jų ir svečiai iš čia pat esančio Kaliningrado srities.  

Gausybė renginių

Šį savaitgalį Jurbarke suplanuota gausybė renginių. Dieną Dvaro parke skamba tarptautinio folkloro festivalio „Ant vandens 2014“ dalyvių dainos, o vakare Dainų slėnyje, įspūdingoje scenoje pasirodys profesionalų atliekamas miuziklas „Paryžiaus katedra“. 

Abu vakarus programą pabaigs nuotaikinga diskoteka po atviru dangumi su žinomais Lietuvos diskžokėjais

Šeštadienį visų lauks dar daugiau siurprizų ir linksmybių: ryte prasidės Žirgų konkūrų varžybos „Dvaro eiklieji 2014“, bus atidaryta Tarptautinė šunų paroda, duris atvers ir Klojimų teatrų festivalis. Kaip ir dvarininkų Vasilčikovų laikais veiks technikos paroda, kurioje bus galima susitikti su miškininkais ir medžiotojais, ugniagesiais ir kariškiais. Šventei įsibėgėjus visų susirinkusiųjų lauks nepamirštamas koncertas, kuriame išgirsite populiarias grupes „Studija“ ir „Pelenai“, pasiklausysite legendinės „Hiperbolės“ gitaristo Igorio Berino ir grupės koncerto. Po įspūdingo fejerverko ištvermingiausius linksmins šmaikštieji „Liūdni slibinai“ ir užmigti neleis „AC/DC projektas“.

Abu vakarus programą pabaigs nuotaikinga diskoteka po atviru dangumi su žinomais Lietuvos diskžokėjais: pirmąjį vakarą visus linksmins ne tik muzika, bet ir vaizdais septyniuose vaizdo ekranuose grosiantis DVJ Gexx, antrąjį vakarą sulauksime aštrialiežuvių Radistų – užmigti neleis DJ Jovani ir DJ Rolas. 

Dvaro parko teritorijoje šventės dienomis veikia šurmulinga mugė, kurioje savo produkciją pristato Jurbarko krašto ir apylinkių gamintojai, amatininkai, verslininkai. Keliaujant į Dainų slėnį šventės svečiai įžengia į istorinę erdvę, kurioje akimirkai galima prisiliesti prie to meto gyvenimo: pasivažinėti karieta, pasigrožėti autentiškais dvarininkų rūbais, išvysti, kokios pramonės šakos buvo vystomos dvare Vasilčikovų laikais XX a. pradžioje: pristatomi alus, sūrių, keramikos gaminiai, saldumynai, dvarininkės mėgta floristika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius