Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką būtina pasiimti į vasaros muzikos festivalį?

Palapinę ir miegmaišį. Savaime aišku, ir piniginę. Tačiau likęs daiktų derinys - tikras galvosūkis. Kaip išmintingai susikauti kuprinę? Ko neužmiršti? Kiekvienas, žinoma, turime savus poreikius, tačiau yra bendrų dalykų, būtinų visiems.
Ji
„Galapagai 2013“ / Fotolia nuotr.

Apsauginis kremas nuo saulėsFestivalių metu visuomet tikimės šiltų ir saulėtų orų. Gera, kai nereikia rūpintis šilta apranga ar slėptis lietpalčiuose nuo lietaus. Vis dėlto saulei pasiekus zenitą, daug laiko praleidžiant atvirose festivalio erdvėse, yra būtina pasirūpinti savo odos saugumu.

Nudegimai nuo saulės – mažiausia, ką norite „parsivežti“ namo po nuostabaus savaitgalio gamtoje. Svarbu apsauginį kremą pasirinkti pagal savo odos tipą. Būtina nepamiršti juo teptis kas keletą valandų!

Fotolia nuotr./Nuo saulės sauganti kosmetika
Fotolia nuotr./Nuo saulės sauganti kosmetika

Vaistinėlė. Jeigu keliaujate automobiliu, vaistinėlę su būtinomis pirmosios pagalbos priemonėmis tikrai turėsite. Bet net jei ją ir turite, rekomenduojama su savimi turėti bent keletą preparatų nuo peršalimo, apsinuodijimo bei skausmo.

Deacon Kevin, Flickr.com/Kas yra jūsų vaistinėlėje?
Deacon Kevin, Flickr.com/Kas yra jūsų vaistinėlėje?

Repelentas nuo uodų ir erkių. Šie gamtos (ir ypač miško) „banditai“ visuomet laukia linksmai švęsti nusiteikusių žmonių. Ypač jeigu festivalis vyksta pamiškėje ar tankmėse, kur aukštos žolės, uodų ir erkių pasala – beveik garantuota. 

Pirmieji – uodai – yra mažesnė blogybė. Jų įkandimai erzinantys, bet pakenčiami, praeinantys per keletą dienų. Tuo tarpu erkinis encefalitas, kuriuo galima užsikrėsti įkandimo atveju, gali smarkiai pakenkti sveikatai. Jeigu ketinate atsipalaiduoti, nedėvėti nuo galvos iki kojų maskuojančių rūbų – pasirūpinkite šia apsauga.

Fotolia nuotr./Kaip apsiginti nuo uodų?
Fotolia nuotr./Kaip apsiginti nuo uodų?

Patogūs batai. Praleidžiant dvi ar daugiau dienų gamtoje, vienu svarbiausių komforto garantų tampa tinkamai pasirinkta avalynė. Dauguma žmonių festivalių metu renkasi avėti basketes – paprasta, patogu, negaila sudėvėti.

Tačiau dalis festivalių nepraeina be keleto saujų lietaus. Kartais lietūs ir drėgmė gali lydėti visas festivalio dienas, todėl dera pasiimti atsarginę guminių (ar neperšlampamų) batų porą.

Shutterstock nuotr./Guminiai batai
Shutterstock nuotr./Guminiai batai

Apsiaustas nuo lietaus. Nepasitikėkite aklai orų prognozėmis!

Šiltas megztinis. Nors ir varginančiai karštos vasaros dienos gali sukelti neišsenkančios šilumos įspūdį, bet vakarėjant ir temstant oras tampa vėsesnis. Jeigu festivalis trunka visą naktį, pasirūpinkite, kad nakties metu nereikėtų stirti iš šalčio ar vilktis visų turimų rūbų ant viršaus. Šiltas, patikimas ir patogus megztinis ar džemperis – puiki išeitis.

Megztinis iš modekungen.com.
Megztinis iš modekungen.com.

Drėgnos servetėlės. Kūdikių drėgnos servetėlės – vienas naudingiausių festivalio reikmenų. Nors draugai galbūt ir pasakys keletą šmaikščių komentarų, tačiau festivalio eigoje kreipsis į jus ir prašys šio gėrio. Gyvenant gamtoje, ypač tuomet, kai festivalio teritorija nėra arti vandens telkinių, drėgnos servetėlės visuomet praverčia.

Tualetinis popierius. Net ir pačiuose didžiausiuose bei geriausiai aprūpintuose festivaliuose tualetinio popieriaus rulonėlių stygius visuomet jaučiamas...

Festivalio bilietas. Kad ir kaip tai būtų netikėta, tačiau dalis žmonių pamiršta pasiimti bilietus. Dažniausiai tai nutinka tuomet, kai bilietą reikia atsispausdinti. Išvenkite papildomo streso, atsispausdinkite bilietus iš anksto ir įsidėkite į piniginę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius