-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atidaryta 3D maketų paroda „Liečiu – matau“

Penktadienį Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno filiale atidaryta 3D maketų paroda „Liečiu – matau“. Ši paroda yra baigiamasis projekto „Bibliotekos jaunimui“ savanorių organizuojamas renginys. Šia iniciatyva siekiama prisidėti prie aklųjų ir silpnaregių socializacijos ir aplinkos pažinimo. Parodos lankytojai turės galimybę pamatyti ir paliesti 3D spausdintuvu sukurtus žinomų žmonių veidų maketus, žinomiausius Lietuvos ir pasaulio pastatus.
Paroda
Paroda

Pats svarbiausias eksponatas šią negalią turintiems žmonėms yra Savanorių ir Taikos prospektų, kitaip vadinama Kauno aklųjų ir silpnaregių sankryža, - sakė N.Zakarauskaitė.

„Rengdami šią parodą tarėmės su aklaisiais ir silpnaregiais ir kartu nusprendėme, kokių pastatų, architektūrinių paminklų maketai turėtų būti eksponuojami. Pats svarbiausias eksponatas šią negalią turintiems žmonėms yra Savanorių ir Taikos prospektų, kitaip vadinama Kauno aklųjų ir silpnaregių sankryža.

Kol kas šios vietos maketas yra gaminamas, bet tikimės, kad po savaitės jau turėsime jį parodoje. Nuo rugsėjo mėnesio parodą planuojama perkelti į Kauno apskrities viešąją biblioteką, o vėliau ir į kitas miesto bibliotekas,“ – 15min.lt pasakojo viena iš renginio organizatorių, savanorė Neringa Zakarauskaitė.

Parodo eksponatas
Parodo eksponatas

Parodoje eksponuojami Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia, žinoma kaip Kauno Soboras, Kauno rotušė, Reimso katedra, Sidnėjaus operos teatras ir kitų pastatų 3D maketai.

Paroda „Liečiu – matau“ Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno filiale veiks iki rugpūčio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius