Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 10 /14:50

Kaune duris atvėrė Teatro klubas

Kauno architektų namų antrojo aukšto salė prikelta naujam gyvenimui. Spalio 7 d. joje atidarytas Teatro klubas, kauniečius kviesiantis į kamerinius spektaklius, džiazo, dainuojamosios poezijos, klasikos koncertus, humoro vakarus, susitikimus su menininkais.
Teatro klubas
Teatro klubas / Kristinos Čyžiūtės nuotr.

Klubo atidarymo proga buvo pristatyta naujausia Inos Pukelytės komedija „Būrėja“. Po spektaklio gausiai susirinkusiems žiūrovams koncertavo akordeonistai Dmitrijus Michailovas ir Povilas Velikis (iš „Subtilu Z“). Klubo iniciatoriai jau yra numatę renginius ir spalio bei lapkričio mėnesiams.

Patarimo – pas aiškiaregį

Klubo atidarymo premjera intriguoja ne tiek pavadinimu, kiek komiškos situacijos atpažįstamumu, teigia Teatro klubo iniciatoriai.

Atsidūrę pavojingoje, kritinėje situacijoje, neretai pagalvojame kreiptis į ką nors patarimo ar palaikymo. Ne išimtis – aiškiaregiai ir būrėjai, kurių pagalba dažną vilioja paslaptingumu, mistiškumu. Kai nežinome, kaip elgtis, burtai pradeda atrodyti gana patikima priemone. Jei ne problemai išspręsti, tai bent pasitikėjimui savimi sustiprinti.

Matyt, taip mąsto ir pas aiškiaregę (aktorė Miglė Pauliukaitytė) atvykęs politikas (aktorius Henrikas Savickis), kurio laukia lemtingas susitikimas su partneriais. Juk yra tikimybė, kad kai kurie „burtai“ gali grąžinti harmoniją gerokai išbalansuotam politiko gyvenimui.

Tačiau netikėtai lemtingu tampa ne tas susitikimas. Pasirodo, net aiškiaregiai negali numatyti kai kurių likimo išdaigų, išmušančių iš vėžių užtikrintai „nukaltą“ karjerą. Vieni karjeras „kala“, kiti – griauna, o žiūrovai iš to smagiai pasijuokė jaukioje klubinėje atmosferoje.

Į svečius kvies ir kitus teatrus

Iki šiol veikęs kaip kabaretinis, restoranuose ir klubuose vaidinamų spektaklių teatras, klubas į savo
naujuosius namus siekia sukviesti panašius į save mažuosius teatrus.

Jau spalį, be paties Teatro klubo spektaklių – „Meilės Paryžiuje”, „Šeimos patarėjo“ – išvysime iš Kauno kilusią aktorę Birutę Marcinkevičiūtę- Mar, vaikams spektaklius rodys Stalo teatras. Birutė Mar pristatys biografinius, apie istorines lietuvių asmenybes pastatytus spektaklius – „Jis ir Ji“ bei „Unė“.

Taip pat čia vyks koncertai, susitikimai, seminarai. Lapkričio pradžioje „Laimingi žmonės“ kviečia į teatro terapijos seminarą, o vėliau – ir į savo spektaklius.

Į gyvenimą žvelgs su ironija

Gal ir sutapimas, kad Teatro klubas atsidarė spektakliu „Būrėja“. Komedija – ne receptas. Tai mūsų komiškoji gyvenimo patirtis. Nuo šiol Architektų namuose veiksiantis klubas ilgainiui gali tapti panašiu į būrimo saloną, kuriame žmogiškąja patirtimi dalinsimės teatro, muzikos ir pokalbių (o gal užkalbėjimų?) „seansais“.

Būtent todėl klubo atidarymą vainikavo subtiliai smagus akordeonistų Dmitrijaus Michailovo ir Povilo Velikio duetas iš “Subtilu Z”. 

Klubo administracija informuoja, kad klube galiosiantis aprangos kodas – tai jaukios, draugiškos nuotaikos šydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius