Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – fotomenininkės Mildos Kiaušaitės nauja fotografijų paroda „Laiškai iš...“

Ketvirtadienį, 18 valandą visi, išsiilgę jaukių ir šiltų prisiminimų, kviečiami į fotomenininkės Mildos Kiaušaitės naujos fotografijų parodos „Laiškai iš...“ atidarymą kavinėje VeroCafe@VDU (S. Daukanto g. 28).
Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda
Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda / Renginio nuotr.

Vėsiais ir vėjuotais vakarais, kai vis anksčiau temsta, norisi šiltai įsitaisyti ir pasinerti į nuotykių prisiminimus, dar kartą išgyventi tas emocijas, kurias norėjome įamžinti arba klausytis draugų kelionių įspūdžių, atrasti dar vieną pasaulio kampelį ir su juo bent iš tolo susipažinti. VDU VeroCafe kavinėje savo kelionių įspūdžiais ir įamžintomis akimirkomis dalinsis fotomenininkė Milda Kiaušaitė. Jos nuotraukų ciklai „Laiškai iš...“ perteikia  ne turistų pamėgtų vietų, bet žmonių, gyvenančių svečiose šalyse, kasdienio gyvenimo akimirkų nuotaiką. Kiekviena nuotrauka yra tarsi laiškas, perduodantis žinią apie užsifksuotos vietos, žmonių būsenas.

Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda
Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda

 „Tikras laiškas – praeities dinozauras, lėtas ir kiek nerangus, sulankstytais kampais, apibrizgusiu pašto ženklu, užtrunkantis dienas, savaites ir net mėnesius. Serija „Laiškai iš...“ – tai mėginimas grįžti jei ne prie senosios laiško formos, tai prie pačios jo esmės, – sako parodos autorė. – Rodomos fotografijos – tarsi ranka rašyti laiškai, kurtos analogine technika, senovine Zenit fotokamera. Fotografavimo proceso lėtumas, kameros svoris, ribotas kadrų skaičius priverčia prieš spustelint mygtuką išjausti, pasirinkti asmeniškas akimirkas, iš pirmo žvilgsnio nesvarbias smulkmenas, tarsi raides, sudarančias žodžius, kol fotografijos prabyla sakiniais. Visai kaip rašant ranka, neišvengta klaidų, dėmių ir pabraukymų – tai nugulusios dulkelės, įbrėžimai, kartkartėmis – įspūdžių nuvarginto žvilgsnio neryškumas. Fotografija – kaip laiškas, laiškas – kaip pasakojimas, pasakojimas – kaip pokalbio preliudija.“

Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda
Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda

Projekto organizatoriai antrina menininkei: „Šia fotografijų paroda siekiame atgaivinti ranka rašytų laiškų tradiciją. Norėtume, kad paroda paskatintų laiškų tradicijos atgimimą, kuris gali suteikti šiltų akimirkų ir siuntėjui, ir gavėjui.“

Paroda – tai galimybė susitikti: su nufotografuota vieta, su menininke, su savimi, su kitu, todėl keliaukime ir susitikime lapkričio 13 d. 18 val.  VeroCafe@VDU, jaukiai bei šiltai praleiskime vakarą, atraskime ar prisiminkime vietas, apie kurias menininkė pasakoja nuotraukomis.

Ši paroda yra jaunųjų kuratorių, menotyros studenčių grupės, rengiamas projektas, skatinantis jaunųjų menininkų ir visuomenės susitikimą ir neformalų bendravimą.

Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda
Renginio nuotr./Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius