-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno jachtklube – Mamontovo koncertinė premjera

Kupolių naktį pradėtas vasaros renginių ciklas „Supadevynios“ grįžta į Kauno „Žalgirio“ jachtklubą. Liepos 16-osios naktis čia bus dedikuota paprastu protu nesuvokiamoms, bet amžinai kažkur šalia esančioms begalybėms. Muzika, menas, dekoracijos – viskas alsuos amžinu pasaulio ciklu. Juk tik ant žemės tai, kas turi pradžią, turi turėti ir pabaigą.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Organizatorių nuotr.

Jei pirmajame ciklo vakare didžiausio dėmesio sulaukė pagoniškų apeigų aurą skleidusi bene originaliausia šalies dainininkė Jurga, tai „Supadevynios. Begalybės“ fakelai nutvieks svarbiausią figūrą šiuolaikinėje Lietuvos muzikoje – Andrių Mamontovą, kurį Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę apdvovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Tai bus vienintelis muzikanto ir jo grupės pasirodymas Kaune šią vasarą, padabintas ir ypatingu duetu.

Gali nežinoti nė vienos „Foje“ dainos, bet mokėsi „LT United“ priedainį. Gali nesidomėti popscena, bet gėrėtis spektakliu „Hamletas“. Net nevaikštantys į koncertus ar teatrus kasmet džiaugiasi „Gatvės muzikos diena“. Visa tai – asmenybė, per beveik trisdešimt aktyvios kūrybos metų išbandžiusi daugybę skirtingų sferų ir visose sulaukusi atitinkamų įvertinimų.

„Supadevynios“ lankytojai sulauks ir premjeros. Prieš kurį laiką internete pristatytą bendrą A.Mamontovo ir audiovizualinio kolektyvo „Fusedmarc“ darbą „Sign“ visi atlikėjai kartu atliks gyvai. Artimiausiu metu kitų bendrų pasirodymų kol kas neplanuojama, taigi proga muzikantus išvysti kiek kitokiu amplua – nepraleistina.

„Fusedmarc“ koncertas – dar viena begalinio „Supadevynių“ vakaro ašis. Šie ambicingi menininkai dirba drauge nuo 2004-ųjų. Vaizdas kūrėjų pasirodymuose – neatsiejamas garso komponentas, o jų sintezė verčia nustebti – ar tai vyksta iš tikrųjų?

Gyvos elektronikos vėliavnešys Golden Parazyth vidurvasarį Kaune pažymės kartu su „The Monkeys Band“, tad scenoje kompiuteriui draugiją palaikys ir pianinas, smuikas, gitara. Du sėkmingus albumus jau išleidęs kūrėjas šiuo metu įrašinėja naujus kūrinius, tad verta tikėtis netikėtų premjerų.

Begalybių temą savaip vystys ir renginyje „Supadevynios“ pakviesti groti didžėjai. Subtilios house muzikos setą ruošia pristatymo nereikalaujantis Rimas Šapauskas, kiek rimčiau šokių aikštelei atsiduoti kvies „Organzza“ komandos didžėjai. Lengvai vasaros dangų lankstys ir į jį neaprėpiamas elektronikos kilpas leis „K.U.B. Collective“ ir „Rhytmicable TM“ atstovai.

Kaip visuomet, didelį dėmesį ciklo „Supadevynios“ organizatoriai skiria meniniam įvykio apipavidalinimui. Jachtklube iškilsiančią ekspoziciją apie kasdienybės atributą – kostiumą – rengia VDA scenografijos specialybės studentai. Jie klaus, kas būtų, jei sceniniai apdarai būtų sukurti tam, kas gyvena tik kūrėjo fantazijoje? O jeigu dar išsilaisvintų ir paspaustų jums ranką? Laisvę kostiumui deklaruosiantys atgiję personažai renginio metu kvies išgyventi begalybės magiją kartu.

Kaunietis fotomenininkas Gintaras Česonis renginį praturtins savo fotografijų paroda. Jose – pasakojimai apie pasaulio pradžią ir pasaulio pabaigą, perteikiami atšiaurių peizažų už poliarinio rato Norvegijoje.

Kokybišką, švarų ir įspūdį sustiprinantį garsą – garantuos pastaruoju metu daugelyje rimtų renginių besidarbuojanti komanda „Soundboys“. „Begalybės“ sutaps su naujo garso inžinierių projekto – „Soundboys Live“ pradžia. Juo profesionalai siekia tobulybės ne tik didžėjų, bet ir gyvų atlikėjų pasirodymų įgarsinime ir apšvietime.

Bilietai į liepos 16-osios renginį „Supadevynios. Begalybės“ jau platinami kompanijoje „Tiketa“, jų kaina šiuo metu – 30 Lt. Rugpjūtį Kauno „Žalgirio“ jachtklube laukia ir ciklo uždarymo naktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius