-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno muzikiniame teatre – Vladimiro Prudnikovo spektaklis „La Zarzuela Espanola“

Sezoną baigiantis Kauno muzikinis teatras šįvakar pakvietė keliauti po Ispaniją. Profesoriaus Vladimiro Prudnikovo režisuotoje operoje „La Zarzuela Espanola“ – gražiausi muzikiniai numeriai iš garsiausių sarsuelų.
Vladimiras Prudnikovas
Vladimiras Prudnikovas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Dviejų dalių spektaklį „La Zarzuela Espanola“ profesorius V.Prudnikovas kūrė įkvėptas Ispanijos ir turtingos jos muzikos. Tik apgailestauja, kad ji Lietuvoje skamba retai. Libreto autorius ir muzikinis vadovas sako operoje sudėjęs sarsuelų motyvus – čia yra meilės, neapykantos, Tėvynės ilgesio. Sarsuela – ispanų nacionalinis muzikinis draminis žanras, kuriame choriniai, soliniai numeriai keičiasi su dialogais ir šokiais.

„Sarsuelos motyvais yra sukurta labai daug kūrinių, tiesiog šimtai jų yra ir kiekviename yra po kažkokį ypatingą, gražų muzikinį kūrinį. Aš surinkau iš daugelio šitų sarsuelų pačius rimčiausius duetus, ansamblius, solinius kūrinius ir parašiau tokį libretą, visai naują kūrinį“, – sako libreto autorius V.Prudnikovas.

Spektaklyje pasirodo ansamblis 4TANGO, Kauno muzikinio teatro baleto šokėjai ir solistai. Muzikologas Viktoras Gerulaitis sako, pastarųjų vaidmenys sudėtingi – operos muzika labai rimta. O pats jis žiūrovams pasakoja apie Andalūziją, tango ir sarsuelą.

„Aš turiu būti toks baro, kavinės šeimininkas. XIX amžiuje Ispanijoje, Andalūzijoje, buvo kavinės, kurios vadinosi „Cafe Cantante“ – dainuojančios kavinės, tai čia aš turiu orkestrėlį, solistų, atvažiuoja toks impresarijus iš Korėjos, štai ir viskas – vyksta veiksmas ir aš šeimininkauju už baro“, – aiškina V.Gerulaitis.

Planuojama, kad spektaklį „La Zarzuela Espanola“ Kauno muzikiniame teatre bus galima pamatyti ir kitą sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius